Oligarcha Abramovič tlak neustál, prodává Chelsea


Spojení Chelsea a Roman Abramovič se nejspíše rozpadne. Ruský oligarcha sice v rámci ochrany klubu před západními sankcemi, které se dotýkají celého Ruska a několika oligarchů, předal péči o londýnský klub správní radě klubové charitativní nadace, ani to však nestačilo a nyní veřejně potvrdil, že londýnský celek je na prodej.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

Cena Chelsea ? Tři miliardy liber

Krok, který lze považovat za naprosto logický. Pokud by Abramovič Chelsea neprodal, pravděpodobně by o ni stejně přišel. Ve Velké Británii sílí tlak na politiky, aby se sankce co nejvíce dotýkaly právě bohatých oligarchů, mezi které se Abramovič rozhodně řadí. Cenu za prodej svého milovaného klubu pak Rus stanovil na astronomické tři miliardy liber. Když londýnský celek v roce 2003 kupoval, dal za něj zhruba 140 milionů liber. Je třeba dodat, že Abramovič se chystá čistý zisk z prodeje poslat charitativním organizacím, které pomáhají v těchto chvílích na Ukrajině.

Ačkoli se Abramovič osobně účastnil prvního jednání mezi znepřátelenými stranami a veřejně vystupuje jako velký odpůrce války, proti Putinovi samotnému se nikdy nevymezil. Má to jistě svůj důvod, jejich dřívější přátelství je v médiích hojně probíráno. O čistotě jeho cesty mezi nejbohatší Rusy lze také velmi zdatně pochybovat, jelikož z prodejce hraček se krátce po třicítce stal ropným magnátem a gubernátorem poloostrovu Čukotka. Že to jistě není standardní postup je všem jasné.

Zdroj: hpcigar.com

Mezi zájemci i Conor McGregor ?

Zvláště u extravagantního irského bojovníka Conora Mcgregora je třeba brát jeho prohlášení s rezervou. Přesto sportovní svět zbystřil, když slavný Ir na sociálních sítích prohlásil, že chce koupit londýnskou Chelsea. Mezi daleko pravděpodobnější kupce se však řadí švýcarský boháč Hansjörg Wyss. Ten již potvrdil, že od Abramoviče dostal nabídku na odkup klubu. Sám Wyss však do médií prohlásil, že cena tři miliardy liber je přehnaná:

„Abramovič se momentálně snaží prodat všechny své nemovitosti v Anglii. A také se chce urychleně zbavit Chelsea. Společně s dalšími třemi lidmi jsme v úterý dostali nabídku klub koupit. Zatím si ale říká o moc peněz. Chelsea ho stála dvě miliardy liber, ale momentálně klub nemá peníze. To znamená, že kdo do toho obchodu půjde, bude jen kompenzovat Abramovičovy ztráty.“

1Bet nabízí 100% vstupní bonus !