Oktagon 34: Vémola vs Ilič

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Oktagon 34: Vémola vs Ilič


Již popáté se uskuteční galavečer Oktagonu na pražské Štvanici. Jediný turnaj roku pod otevřeným nebem otevře své brány již v sobotu 23. července. Hlavním tahákem nejkrásnějšího turnaje roku je titulová bitva o šampiona polotěžké váhy mezi Karlosem Vémolou a Aleksandarem Iličem.

  • Datum a místo konání: 23. července 2022, Praha (Štvanice)
  • Účastníci: Karlos Vémola, Aleksandar Ilič, Matouš kohout, Mateusz Legierski, Maté Kertész
  • Sázkové příležitosti: ke každému zápasu budou vypsány kurzy na vítěze zápasu a některé další příležitosti
  • Sázkové kanceláře: na Oktagon 34 si vsadíte u všech českých sázkových kanceláří

Vstupní bonus u 22Bet

Vémola vs Ilič – bitva o titul

Hlavním tahákem, který si organizátoři Oktagonu pro Štvanici připravili, je titulová bitva mezi oblíbeným českým bijcem Karlosem „Terminátorem“ Vémolou a srbskou hvězdou Aleksandarem „Jokerem“ Iličem.

Váhová kategorie do 93 kg, v níž se bude zápasit, je pro Vémolu jako ušitá na míru. Nebude se totiž muset trápit s tak velkým shazováním, které musí podstupovat před fighty v nižší kategorii a zároveň znevýhodňuje Iliče, který v minulosti zápasil výhradně v kategorii do 84 kg.

Po oznámení Iliče jako soupeře se ozvalo mnoho hlasů, a to i z řad zápasníků, že je tento zápas uměle vytvořený pro to, aby mohl Vémola získat titul. A pravdou je, že nic jiného než Terminátorova výhra se nečeká

Vsadit Vémolovo vítězství v kurzu 1.10 u Fortuny

Rozhodnout by měla především Vémolova skvělá práce na zemi a fyzická připravenost. Iličova obrana proti takedownům a práce na zemi je obecně považována za podprůměrnou, což by se mělo projevit. Přidejme k tomu navíc i dlouhou dobu bez zápasu (poslední bitvu absolvoval v dubnu loňského roku) a fakt, že v této kategorii ještě nezápasil, a vyjde nám z toho, že kurz na Vémolu ve výši 1.10, který je na českého aspiranta na titulový pás vypsán, je adekvátní. Srbovou zbraní by naopak mohl být postoj a jeho nebezpečné kopy.

Vémolovo kariérní skóre je 32 – 6. Ve svém posledním zápase na Oktagonu 33 porazil na submisi Michala Pasternaka. Iličovo skóre je 13 – 4

Oktagon 34 – fightcard

Kromě titulové bitvy budou k vidění i další napínavé souboje. Rozjetá kometa lehké váhy Matouš Kohout se postaví bývalému šampionovi Polákovi Mateuszi Legierskimu, který se po dvou utkáních v KSW vrací do Oktagonu!

Respektovaný maďarský zápasník Máté Kertész se utká s bulharským šampionem Vladislavem Kanchevem. Česká postojářská legenda a vítěz OKTAGONU Underground Daniel Škvor jde do bitvy s bývalým řeckým šampionem polotěžké váhy s šílenými KO údery Panagiotisem Stroumpoulisem.

Těšit se můžeme také na Michala Kotalíka, Filipa Macka, Davida Moona, Dawida Karetu a mnohé další.

           
  MAIN CARD  
  Light Heavyweight – titulový zápas Karlos Vémola Aleksandar Ilič  
  Lightweight Mateusz Legierski Matouš Kohout  
  Welterweight Maté Kertész Vladislav Kanchev  
  Featherweight Dawid Kareta Roman Paulus  
  Lightweight Jan Široký Tomáš Fiala  
           
  PRELIMS  
  Light Heavyweight Daniel Škvor Panagiotis Stroumpoulis  
  Featherweight David Moon Michal Konrád  
  Middleweight Michal Kotalík Ole Magnor  
  Bantamweight Filip Macek Mikael Silander  
  Bantamweight Cornelia Holm Róza Gumienna  
  Welterweight Václav Holota Max Handanagić  
  Lightweight Simeon Kapuya Martin Pipek  
           

 

Sledujte Oktagon 34 živě

Hlavní model, na němž si promotéři Oktagonu zakládají, spočívá v tzv. PPV (pay-per-view), tedy sledování konkrétního pořadu za platbu. Praxe, která je běžná ze světa, se Nerudovi a Novotnému osvědčila i v Česku a na Slovensku a postupně celý koncept vylepšují.

Dříve jsme mohli vídat přímé přenosy z Oktagonu na stanici O2 TV Sport, ovšem tato spolupráce již skončila. Televizní diváci však o nejlepší československé MMA ochuzeni nebudou. Promotéři Oktagonu se totiž dohodli s Českou televizí. Od podzimu 2021 se tedy objevují přenosy z Oktagonu na obrazovkách ČT Sport. Zápasy však nejsou vysílány živě, ale s několikadenním odstupem, a to z toho důvodu, aby nebyl poškozen projekt Oktagon TV, který oragnizaci generuje příjmy a rozrůstá se o další soutěže jako DFN, Impact MMA, Heroes Gate, MTE nebo předsilvestrovský galavečer boxu v Lucerně. 

Oktagon TV můžete sledovat na oficiálních webových stránkách oktagon.tv (funguje pouze v prohlížečích Chrome, Safari a Edge). Pro spolehlivý přenos je vyžadováno stabilní internetové připojení s minimální rychlostí 10 Mbs. Sledovat můžete na počítači, mobilním zařízení či tabletu. V případě, že se rozhodnete streamovat přenos na Smart TV, není zaručena kvalita přenosu.

TV Tipsport

Bezplatnou variantu sledování živého přenosu nabízí sázkové kanceláře prostřednictvím svých televizí TV Tipsport a TV Chance. Pro registrované členy největší sázkařské komunity jsou přenášeny zápasy díky Tipsport TV. Jedinou podmínkou pro sledování live streamů je mít za poslední měsíc vsazeno alespoň za 30 Kč.

Veškeré informace o tom, kde sledovat galavečery Oktagonu naleznete na stránce Kde sledovat Oktagon.

Oficiální kanály Oktagonu

Nejlepší a nejrychlejší kanály, na nichž můžete sledovat aktuální informace a výsledky, jsou ty oficiální, a to včetně sociálních sítí, kde se to skvělými momentkami ze zápasů jen hemží. Najdete na nich úplně vše, stačí se nimi jenom chvíli proklikávat a hledat.

Sázení na Oktagon s českými sázkovými kancelářemi

Nejvíce příležitostí, kde sázet na galavečery Oktagonu, vám jako již tradičně nabídne Tipsport a Chance, ovšem pozadu se svou nabídkou nezůstávají ani Fortuna či SynotTIP. Navštivte naši sekci sázkové kanceláře a vyberte si svého bookmakera sami. Sázet můžete na vítěze duelu, na počet kol, způsob ukončení souboje a další.