Kde sledovat Oktagon?

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Kde sledovat Oktagon?


Kdo by dnes neznal Oktagon?! Jedna z největších a nejpopulárnějších evropských organizací MMA sdružuje ty nejlepší zápasníky a zápasnice československé scény a za několik let si vybudovala pozici neohrožené jedničky. Turnaje Oktagonu jsou pořádány několikrát do roka a diváci mají hned několik možností, jak slavnostní galavečer sledovat. Zde se dozvíte, kde Oktagon sledovat.

Vsaďte si na Oktagon s Chancí

Kde sledovat Oktagon živě

Hlavní model, na němž si promotéři Oktagonu zakládají, spočívá v tzv. PPV (pay-per-view), tedy sledování konkrétního pořadu za platbu. Praxe, která je běžná ze světa, se Nerudovi a Novotnému osvědčila i v Česku a na Slovensku a postupně celý koncept vylepšují.

  • Oktagon TV

Hlavní model, na němž si promotéři Oktagonu zakládají, spočívá v tzv. PPV (pay-per-view), tedy sledování konkrétního pořadu za platbu. Praxe, která je běžná ze světa, se Nerudovi a Novotnému osvědčila i v Česku a na Slovensku a postupně celý koncept vylepšují.

Dříve jsme mohli vídat přímé přenosy z Oktagonu na stanici O2 TV Sport, ovšem tato spolupráce již skončila. Televizní diváci však o nejlepší československé MMA ochuzeni nebudou. Promotéři Oktagonu se totiž dohodli s Českou televizí. Od podzimu 2021 se tedy objevují přenosy z Oktagonu na obrazovkách ČT Sport. Zápasy však nejsou vysílány živě, ale s několikadenním odstupem, a to z toho důvodu, aby nebyl poškozen projekt Oktagon TV, který oragnizaci generuje příjmy a rozrůstá se o další soutěže jako DFN, Impact MMA, Heroes Gate, MTE nebo předsilvestrovský galavečer boxu v Lucerně. 

Oktagon TV

Zdroj: oktagon.tv

Oktagon TV můžete sledovat na oficiálních webových stránkách oktagon.tv (funguje pouze v prohlížečích Chrome, Safari a Edge). Pro spolehlivý přenos je vyžadováno stabilní internetové připojení s minimální rychlostí 10 Mbs. Sledovat můžete na počítači, mobilním zařízení či tabletu. V případě, že se rozhodnete streamovat přenos na Smart TV, není zaručena kvalita přenosu.

Hlavním lákadlem Oktagon TV jsou samozřejmě přenosy jednotlivých galavečerů Oktagonu. Kromě této organizace zde však najdete i živé přenosy z mnoha dalších soutěží, a to nejen z MMA prostředí, ale i dalších bojových disciplín jako jsou kick-box, muay-thai či klasický box. Těšit se můžete na přenosy z Heroes Gate, DFN, Impact MMA, MTE a další.

Na Oktagon TV vždy platíte za jednotlivý přenos. Cena PPV se liší podle organizace. Za přenosy z Oktagonu počítejte s cenovkou €12,99. Kromě přímého přenosu lze také zakoupit záznam již proběhlého turnaje.

Celkově máte na výběr 2 druhy produktů – LIVE produkt a VOD produkt. LIVE zahrnuje živý přenos z turnaje jak v češtině, tak v angličtině. Zároveň zahrnuje záznam turnaje, který si můžete přehrát až 7 dnů po skončení přímého přenosu. LIVE produkt můžete obvykle zakoupit pouze do 24 hodin po skončení turnaje a jeho cena je €12,99. VOD (video on demand) zahrnuje pouze záznam z turnaje, který již proběhl. Záznam bude zpřístupněn na 30 dnů od zakoupení. VOD můžete běžně zakoupit 24 hodin po skončení turnaje. Cena je €9,99.

  • Live stream na Tipsport TV a Chance TV

Bezplatnou variantu sledování živého přenosu nabízí sázkové kanceláře Tipsport a Chance. Pro registrované členy největší sázkařské komunity jsou přenášeny zápasy díky Tipsport TV. Jedinou podmínkou pro sledování live streamů je mít za poslední měsíc vsazeno alespoň za 30 Kč.

TV Tipsport

Kde sledovat Oktagon ze záznamu

Pokud vám nevyhovuje čas přímého přenosu, ale nechcete si galavečer Oktagonu nechat ujít, máte rovněž několik možností. Výše již byly některé zmíněny. Televizního fanouška jistě potěší možnost zhlédnout záznam zápasů na ČT Sport. Výhodou je, že nemusíte nic platit. 

Kromě ČT Sport můžete též využít varianty VOD na oktagon.tv. Záznam bude zpřístupněn na 30 dnů od zakoupení. VOD můžete běžně zakoupit 24 hodin po skončení turnaje. Cena je €9,99.

Třetí platformu, na níž jsou záznamy z Oktagonu přístupné, představuje Youtube. Na oficiálním kanále Oktagon MMA najdete záznamy všech utkání přehledně rozdělených podle jednotlivých večerů.