Nedvěd jako bílý kůň ? Problémy Juventusu nekončí

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Nedvěd jako bílý kůň ? Problémy Juventusu nekončí


Je to jen pár dnů, co se v sídle fotbalového Juventusu objevila policie. Managment slavného klubu měl údajně manipulovat s účetnictvím a v centru zájmu se objevil i Pavel Nedvěd. Nyní se řeší, jakou roli česká legenda v celé kauze zastávala.

Rabona nabízí až 100% vstupní bonus !

Nedvěd jako bílý kůň ?

Role, do které nyní média staví Nedvěda rozhodně není lichotivá. Upozorňují na to, že nemá ekonomické vzdělání, kvůli čemuž mohl být v Juventusu nastrčen jako bílý kůň při podepisování pochybných faktur. Stát se tak mělo například při výměně hráčů Pjaniče a Arthura, které si Juventus vyměnil s Barcelonou. Oba fotbalisté měli hodnotu 30 milionů eur, účetnictví „Staré dámy“ je však mělo nacenit na dvojnásobek, čímž by se jako mávnutím kouzelného proutku v kapitálu italského klubu objevilo několik desítek milionů korun navíc.

Zmiňují se také dřívější Nedvědovi obchody v soukromém životě. Tím nejskloňovanějším je projekt bývalého hokejisty Milana Hejduka, v němž Nedvěd přišel o zhruba 50 milionů korun. V roce 2007 zase investoval do dřevařské společnosti Mafloor, ve které ztratil 20 milionů korun.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

K výslechu půjde i Ronaldo

Důvod k účetním machinacím v Juventusu je jednoduchý. Jak jsme již psali, akcie italského celku jsou kótovány na burze. V tomto světle dává smysl, aby Juventus přeceňoval hodnotu fotbalistů a tím i zlepšoval hodnotu akcií na burze. Ještě před pár měsíci měla hodnota akcie Juventusu na burze přes jedno euro, nyní to už není ani polovina.

Policejní odposlechy zachytily prý také debatu mezi členy vedení o dokumentu, který by teoreticky neměl vůbec existovat. Podle médií má jít o dohodu mezi Juventusem a Ronaldem, která upravuje jejich finanční vztahy. Byť Ronaldo nefiguruje mezi vyšetřovanými, bude prý v následujících týdnech předvolán k výslechu také.