Účetní problémy v Juventusu. Vyšetřován je i Nedvěd

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Účetní problémy v Juventusu. Vyšetřován je i Nedvěd


Podle italských médií zasahuje policie v sídle Juventusu Turín. Záminkou pro to mají být nesrovnalosti v účetnictví klubu. Mezi vyšetřovanými osobami je údajně i viceprezident “Staré dámy“ Pavel Nedvěd.

Sportaze nabízí 100% vstupní bonus !

Zfalšované účetní závěrky ?

List Gazzetta dello Sport přišel s informací, že policie vyšetřuje nesrovnalosti v účetních závěrkách italského celku za poslední tři roky. Konkrétně by se pak mělo jednat o transakce v celkové hodnotě 50 milionů eur. První náznaky nečestnosti se měly objevit už v červenci. Pochybnosti vyvolala výměna s Barcelonou, se kterou si Juventus vyměnil záložníky Pjaniče a Arthura.

"V současné době jsou aktivity zaměřeny na zjišťování trestného činu nepravdivých sdělení a vystavování faktur za neexistující transakce směrem k vrcholovému managementu v oblasti obchodního, finančního a sportovního managementu,“ pronesl státní zástupce.

Mezi vyšetřovanými i Nedvěd

Informace, které se dostávají na veřejnost, jsou spíše kusé a většina z nich není ještě oficiálně potvrzena. Mluví se však o tom, že mezi vyšetřovanými osobami jsou prezident klubu Andrea Angelli, viceprezident Pavel Nedvěd nebo bývalý sportovní ředitel Fabio Paratici. Ten od letošního léta pracuje v anglickém Tottenhamu Hotspur. Kromě nich pak také tři finanční manažeři. Dva z nich již v klubu nepůsobí.

Podobnost s rokem 2006

Současné dění vyvolává vzpomínky na události z roku 2006. Tehdy byl Juventus po rozkrytí úplatkářské aféry s názvem Calciopoli poslán do druhé ligy a z klubu odešlo několik hvězd. Mezi těmi, kteří zůstali Juventusu věrni, patřil i nynější viceprezident Pavel Nedvěd.

1xBit nabízí bonus až do 7 BTC !