Mezi přihlášenými na Australian Open je i Novak Djokovič


Zdá se, že dlouhá debata o účasti Novaka Djokoviče na prvním Grandslamu příští sezony je u konce. Mezi přihlášenými tenisty na Australian Open 2022 nechybí ani mužská světová jednička. Navzdory tomu, že dlouhodobě odmítá očkování, což vyvolalo pochyby o jeho účasti, jelikož účastníci turnaje budou mít povinnost se očkovat.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

V sestavě i na ATP Cup

Pozitivní signál o své účasti vyslal Novak Djokovič již minulý týden, kdy se objevil v sestavě Srbska na lednový ATP Cup, ačkoli to ještě pár týdnů zpět vypadalo, že do Austrálie vůbec neodcestuje. Turnaj, který zahajuje sezonu a který se koná v Sydney. Na rozdíl od melbournského Australian Open však na tomto turnaji neplatí povinnost podstoupit očkování na koronavirus. Pořadatelé ATP Cupu oznámili, že se na jejich turnaji mezi 1. až 9. lednem představí hned osmnáct hráčů z první dvacítky světového žebříčku.

Na AO bude chybět Williamsová

Kdo naopak na prvním Grandslamu chybět bude, je bývalá světová jednička Serena Williamsová. Majitelka třiadvaceti grandslamů se ještě plně nezotavila ze svého zranění, které utrpěla během Wimbledonu. Již dříve bylo oznámeno, že australského Grandslamu se nezúčastní ani švýcarská legenda Roger Federer. Ten se zotavuje z operace kolena a jeho předpokládaný návrat na kurty se datuje až do poloviny příští sezony.

Zdroj: isport.blesk.cz

Obhájce titulu Djokovič

Neúčast Novaka Djokoviče na Autralian Open by byla pro pořadatele jistě citelná. Srbský fenomén zde ovládl poslední tři ročníky a jediný grandslamový titul mu chybí k tomu, aby se osamostatnil na čele historické tabulky. Momentálně má stejně vítězných trofejí jako Španěl Rafael Nadal a Švýcar Roger Federer.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !