Bude Australian Open bez Djokoviče?

Roman Mráz

Roman Mráz

Bude Australian Open bez Djokoviče?


Devítinásobný vítěz Australian open Novak Djokovič je znám svojí zdrženlivostí vůči očkování proti koronaviru. A protože australští pořadatelé oznámili, že turnaje se budou moci zúčastnit pouze naočkovaní hráči, visí nad startem fenomenálního Srba otazník.

Bez očkování si Djokovič nezahraje

Turnaj v Melbourne nepoznal za poslední tři roky jiného vítěze než Novaka Djokoviče. Otázka je, zda bude své tituly v Austrálii vůbec obhajovat. Svoji účast na prvním grandslamu sezóny srbský tenista zatím nepotrvdil. Na nedávném Turnaji mistrů se vyjádřil ke své účasti takto: "Uvidíme. Musíme počkat a pak se uvidí."  Djokovič zatím spoléhal na to, že nemoc prodělal. To ovšem nebude od nového ročníku stačit, jak řekl sám ředitel turnaje Craig Tiley : "Rádi bychom tu Novaka viděli, ale on ví, že musí být očkovaný, aby mohl hrát."

Australian open

zdroj: sportnews.com

Djokovičův otec by nehrál

Jeho otec se k situaci s očkováním vyjádřil takto: "Co se očkování týče, tak to je soukromá záležitost. A nikdo nemá právo se někomu vrtat v soukromí."  Podle něj se Novak Djokovič Australian open nezúčastní, i když by chtěl: "Samozřejmě by chtěl z celého srdce v Melbourne hrát. Je to sportovec a je tam spousta Srbů, kteří by chtěli vidět Novaka hrát. Ale nenechá se vydírat, takže tam zřejmě hrát nebude. Já bych nehrál. A on je můj syn, tak si to přeberte sami."