Jaká bude budoucnost Erlinga Haalanda ?


Je to jen pár dnů, co Manchester City oficiálně potvrdil, že během letní pauzy se k týmu přidá norská hvězda Erling Haalanda. Toho ,,Citizens“ vykoupí ze smlouvy s Dortmundem a zařadí do své mozaiky. Ačkoli se dlouhé měsíce spekulovalo o tom, že Haalanda nejspíše získá Real Madrid. Ten však stále může hrát v jeho budoucí kariéře značnou roli.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

Haalandův přestup do City

Ačkoli byla Haalandova výstupní klauzule stanovena na 75 milionů eur, podle sportovních magazínu jej nakonec anglický celek přivede za sumu 60 milionů eur. Pochopitelně to však není konečná suma, vzhledem k bonusům a provizím pro všechny strany se celková výše přestupu může vyšplhat až na několik stovek milionů eur. Že se v případě Haalandova přestupu bude mluvit o spoustě peněz jistě nikdo nepochyboval, poměrně překvapivá je však destinace, kam norský útočník zamířil. Ve hře o jeho služby byl nejhlasitější Real Madrid, zvláště pak, když si Nor před pár měsíci pořídil ve Španělsku nemovitost. Zájem mělo i francouzské PSG, které Haalanda vnímalo jako možnou náhradu za pravděpodobně odcházejícho Mbappého. Nakonec však všechny zájemce předběhl Manchester City. Úřadující anglický mistr po odchodu Sergia Agüera marně sháněl klasického středního útočníka několik měsíců, nyní ho má.

Informace ohledně Haalandovi smlouvy se různí. Některé zdroje tvrdí, že bude v Premier League pobírat plat zhruba 370 000 liber týdně, podobně jako například De Gea, méně však než Ronaldo či De Bruyne. Na čem se však zdroje shodnou je fakt, že Norům nový kontrakt obsahuje výstupní klauzuli na hodnotu 150 milionů eur. Ta bude aktivována po dvou odehraných letech v barvách ,,Citizens“. Právě tento dodatek se ihned po oznámení přestupu léta stal středem spekulací o tom, kdy a kam by mohl Haaland v budoucnu zamířit.

Zdroj: eurosport.com

Do Realu jako náhrada za Benzemu ?

Real Madrid si jako prioritu pro letošní léto určil příchod Kyliana Mbappého z PSG. Spolu se skutečností, že v jeho dresu momentálně řádí dvojice Vinicius a Benzema, který hraje nejlepší fotbal ve své kariéře a dost možná získá svůj první Zlatý míč, je místa pro Haalanda málo. Někdo ze zmiňované čtveřice by musel zůstat na lavičce. A proto je údajně plán Realu následující. Benzema má smlouvu ještě pro příští rok, s jeho současnou formou je jasné, že jej bude chtít Real udržet v sestavě a předpokládá se, že mu nabídne smlouvu na ještě jeden rok. Po vypršení však bude Francouzovi již šestatřicet let a je těžké odhadnout, zda-li bude i v tomto věku schopen hrát na nejvyšší úrovni. Zároveň však v roce 2024 uplynou dva roky, co Haaland stráví v City a bude možná aktivovat jeho výstupní klauzuli. Je tedy možné, že ,,bílý balet“ s Haalandem skutečně do budoucna počítá, jakožto s náhradou za Benzemu.

Norský kanonýr se ve velkém fotbale poprvé ukázal v šestnácti letech v dresu Molde. Následně jej koupil rakouský Salcburk, známá továrna na leštění fotbalových diamantů. Za sumu zhruba půl miliardy pak mladý Nor odešel v roce 2020 do Dortmundu, kde se již zařadil mezi úplnou špičku. V osmaosmdesáti zápasech nastřílel famózních pětaosmdesát branek a bylo jasné, že v nejbližší budoucnosti změní dres. V Manchesteru City doufají, že klasická ,,devítka“ v podobě Haalanda bylo přesně to, co klubu scházelo k tomu, aby konečně vyhrál v Champions League. Letos se to totiž opět nepovede po vyřazení v semifinále od Realu Madrid.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !