Cyklistická hvězda a vítěz Tour de France se těžce zranil při tréninku

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Cyklistická hvězda a vítěz Tour de France se těžce zranil při tréninku


Lídr britské elitní formace Ineos Grenadier Egan Bernal měl při vysokohorském tréninku na novou sezonu těžký pád a skončil v nemocnici. Vítěz Tour de France 2019 a loňského Gira narazil při jízdě na časovkářském speciálu do zaparkovaného autobusu.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

Bernal už se letos v závodech nejspíše neobjeví

Kolumbijský vítěz Tour de France Egan Bernal utrpěl při nehodě rozsáhlá zranění, která si již vyžádala dvě operace. Jelikož došlo k nehodě ve vysoké rychlosti, jsou zranění mnohačetná a Bernala čekají minimálně další dvě operace. Kolumbijský cyklista utrpěl zlomeninu stehenní kosti, poškozenou má mít i kolenní čéšku. Kromě toho si operaci vyžádalo také zranění hrudní páteře. Oba zákroky dopadly dobře a nyní se Bernal zotavuje. Následovat však budou ještě další dvě operace, kvůli poraněním v obličeji a zlomenině na pravé ruce. Dle odborníků se Kolumbijec na start žádného závodu letos nepodívá.

Tragická nehoda se stala pouze pár dnů poté, co Bernal prodloužil u svého britského zaměstnavatele smlouvu, která má nyní platnost až do roku 2026. Po vítězství na loňském Giru se letos Bernal chystal v roli lídra na nejprestižnější cyklistický závod Tour de France, který začíná 1. července v Kodani. Naděje, že by se do startu závodu dal Kolumbijec dohromady je však téměř nulová.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Nehodu měl i Bernalův kolega

Jen krátce poté, co byl do nemocnice převezen Bernal, následoval ho i jeho kolega z týmu Ineos Brandon Rivera. I on utrpěl při tréninku zranění, byť mnohem méně vážná než Bernal. Rivera si z pádu odnesl zlomený a vykloubený loket a vykloubené rameno. Univerzitní klinika La Sabana, která přijala oba závodníky, uvedla, že Riveru pustí v nejbližších dnech domů.