Aubameyang se vrací z AFCONu. Má potíže se srdcem

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Aubameyang se vrací z AFCONu. Má potíže se srdcem


Pierre-Emerick Aubameyang, útočník Arsenalu a kapitán Gabonu, se vrací z Afrického poháru zpět do Arsenalu ještě před koncem základní skupiny. Důvodem pro to je nález na srdci, který má gabonský reprezentant po nedávném prodělání covidu.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Do Anglie ještě před koncem skupiny

Africký pohár národů nemá za sebou ještě ani skupinou část a už přišel o jednu z největších hvězd. Pierre-Emerick Aubameyang se musí vrátit zpět do Anglie, kde podstoupí důkladné vyšetření srdce. Stejný problém, jaký má kapitán Gabonu, má i jeho reprezentační spoluhráč Mario Lemina. I on se musí vrátit zpět do klubu, v jeho případě francouzského Nice, aby zde podstoupil důkladné vyšetření.

Oba hráči tak budou své reprezentaci chybět v posledním zápase skupiny, ve kterém Gabon narazí na Maroko, které má již jistý postup do vyřazovací fáze. Blízko k tomu má i Gabon, pokud v posledním utkání skupiny uhraje alespoň bod, postoupí dále. V případě, že by se u Pierre-Emerick Aubameyanga či jeho spoluhráče Lamini neobjevily při vyšetření vážnější problémy, budou se moci vrátit ke své reprezentaci pro vyřazovací boje.

Případ vyvolal vzpomínky na Eriksena

Potíže se srdcem jsou ve fotbalových kruzích velmi citlivým tématem. Přispěla k tomu především událost z posledního evropského šampionátu, kde v prvním zápase zkolaboval přímo na trávníku Christian Eriksen. Poté, co se jej podařilo oživit mu byl následně voperován defibrilátor přímo do srdce. Dánský fotbalista se nyní pokouší vrátit zpět na trávník. Ačkoli angažmá v italském Interu musel předčasně ukončit, dle britských médií by se mohl vrátit zpět do Premier League. Zájem o jeho služby má údajně čtrnáctý tým tabulky Brentford.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !