Třicítka pouze pro krále. Rangers vyřadili číslo legendy Lundqvista


Byla to dojemná chvilka. Taková, která se dostává pouze opravdovým legendám. Slavní New York Rangers vyvěsili ke stropu své haly dres někdější brankářské jedničky Henrika Lundquista. Uctili tak památku gólmana, který střežil svatyni newyorského celku dlouhých patnáct let.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Začátek dlouhé cesty

Lundqvist hokejově vyrostl ve Frolundě, svém mateřském klubu. Právě zde brousili diamant, který měl několik následujících let zářit v NHL. Když jej v roce 2000 draftovali New York Rangers, bylo na přesun do zámoří ještě příliš brzy. Značilo to i umístění v draftu, Švéd přišel na řadu až jako 205. v pořadí. Když jej Rangers v roce 2005 konečně povolali, měl za sebou Lundqvist do té doby nejlepší ročník v kariéře. Získal mnoho ocenění a s Frolundou dosáhl na ligový titul. Byla to vstupenka do nejlepší ligy světa.

První sezonu za mořem absolvoval ,,král Henrik“ společně s početnou kolonií českých hráčů v Rangers. Byli mezi nimi například Jágr, Průcha, Malík nebo Ručínský. Skvělá chemie týmu zapůsobila a Rangers se po dlouhých letech probojovali do play off. Ačkoliv ,,Jezdci“ vypadli hned v prvním kole, Lundqvist si řekl o pozici týmové jedničky pro následující roky. Truchlení z neúspěchu v play off navíc netrvalo dlouho. V témže roce vyhrál s národním týmem Lundqvist olympijské hry v Tokiu.

Zdroj: galvnews.com

Stanley Cup na dosah

Henrik Lundqvist má za sebou famózní kariéru, na jeden vrchol však nikdy nedosáhl. Slavnému Stanley Cupu byl nejblíže v sezoně 2013/14, kdy Rangers prohráli ve finále NHL s Los Angeles Kings. Prohra musela mrzet o to více, když v roce 2017 vyhrál Lundqvist se svou reprezentací i Mistrovství světa a členství v prestižním Triple Gold Clubu mu tak uniklo. Kromě velkých týmových trofejí dosáhl ,,král Henrik“ i na tu pro gólmany nejprestižnější, Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana v NHL, a to v ročníku 2011/12.

Kariéru musel švédský gólman ukončit kvůli problémům se srdcem, kvůli nimž musel absolvovat operaci chlopně. Ačkoli se i poté pokoušel o návrat, rekonvalescence nešla podle plánu a v srpnu loňského roku dal kariéře definitivně sbohem. Nyní si již ,,30“ v Rangers nikdo neoblékne, Rangers na počest ,,krále Henrika“ číslo vyřadili.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !