Tipsport stojí za Ukrajinou. Zemi pošle 30 milionů korun a utečencům poskytne ubytování

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tipsport stojí za Ukrajinou. Zemi pošle 30 milionů korun a utečencům poskytne ubytování


Na symbolické gesto, kdy se sázková kancelář Tipsport, jejíž součástí je i Chance, rozhodla stáhnout z nabídky ruské soutěže, nyní jednička na českém trhu navazuje také finančními dary. Na pomoc lidem zasaženým válkou přispěje celkem 30 milionů korun! Válečným uprchlíkům je připravena pomoct také nefinančně, konkrétně poskytnutím veškeré volné ubytovací kapacity mateřské společnosti v Berouně. A to není vše!

Finanční pomoc Ukrajině

Pomoci Ukrajině se snaží nejen neziskové organizace a jednotlivci, ale také mnoho firem, mezi které patří i sázkové kanceláře. Již minulý týden jsme vás informovali o tom, že Fortuna daruje na podporu Ukrajiny 4 miliony korun a avizovala, že zisk, který bude mít z ruských soutěží pošle na pomoc Ukrajině i do budoucna.

Finanční podporu Ukrajině nyní přislíbil také Tipsport. Konkrétně půjde o 30 milionů korun. Celková finanční pomoc přitom bude mít několik složek. První 2 miliony odeslal hned ve čtvrtek ráno po zahájení invaze.

Nyní skupina Tipsport ztrojnásobí sbírku svých zaměstnanců pro organizaci Člověk v tísni a zbylou částku do 30 milionů korun rozdělí mezi další projekty zaměřené především na pomoc uprchlíkům.

Ubytování pro uprchlíky

Další podpora bude nefinanční. Utečencům před válečnými hrůzami společnost poskytne veškeré volné ubytovací kapacity mateřské společnosti v jejím sídelním městě Berouně.

Dále je společnost připravena poskytnout ukrajinským dětem a učitelům třídu v Základní škole Via, jejímž zřizovatelem je Nadace Tipsport.

Stažení běloruských soutěží z nabídky

Kromě stažení ruských soutěží, které jsou spjaty s režimem se společnost rozhodla také pro stažení běloruských soutěží. Vyřazeny byly především soutěže, které jsou pevně svázány s režimy, jež rozpoutaly válku proti Ukrajině a jsou do značné míry i jejich výkladními skříněmi (například KHL, VHL, fotbalová Premier Liga). Ani nadále naopak nebudou vyřazovány zápasy jednotlivých ruských sportovců nebo klubů na mezinárodní scéně.