Sázkové kanceláře Tipsport a Chance stahují ze své nabídky ruské soutěže

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Sázkové kanceláře Tipsport a Chance stahují ze své nabídky ruské soutěže


Celý západní svět s hrůzou v očích sleduje počínání ruských vojsk na území Ukrajiny. Proti válce, kterou rozpoutal Vladimír Putin, vystupují nejen političtí představitelé. Určité kroky spojené s odsouzením válečného konfliktu podnikají i sportovní organizace. UEFA například rozhodla o přesunutí finále Ligy mistrů z Petrohradu do Paříže. Dlouho na sebe nenechaly čekat ani reakce jednotlivých svazů či sportovců. Na situaci zareagovaly také sázkové kanceláře Tipsport a Chance, jež se rozhodly stáhnout ze své nabídky ruské soutěže.

Stažení velkých ruských soutěží spojených s režimem

Chvályhodný postoj Tipsportu a Chance začíná slovy „Stojíme za Ukrajinou! Z nabídky stahujeme ruské soutěže.“ Největší česká sázková kancelář zareagovala velmi rychle a my vám s dovolením přikládáme i celou zprávu, která je k dispozici také na webech obou společností.

Útok na Ukrajinu vnímáme jako útok na principy svobody a demokracie, za kterými Tipsport pevně stojí. Zemi zasažené válkou pomůžeme. Ale zároveň jsme se jako gesto solidarity rozhodli neprodleně z kurzové nabídky vyřadit zápasy všech ruských reprezentací a také velké ruské soutěže, které jsou svázány s režimem (například KHL, VHL, fotbalová Premier Liga), jenž rozpoutal válku. Nebudeme naopak vyřazovat zápasy jednotlivých ruských sportovců nebo klubů na mezinárodní scéně.

Uvědomujeme si, že tento krok se může vás, našich klientů dotknout a může vás určitým způsobem omezit. Nedovedeme si ale představit, že bychom v tuto chvíli stáli stranou a tvářili se neutrálně. Děkujeme za pochopení.

200 Kč zadarmo za registraci u Chance

Ve vlákně pod příspěvkem se rychle strhla vášnívá debata. Většina diskutujících tento krok chválí. Najdou se však samozřejmě i tací, kteří rozhodnutí považují za pokrytecké a vypočítavé.