Tip na zápas Chelsea - Southampton (Premier League, 2. 10.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Chelsea - Southampton (Premier League, 2. 10.)


Chelsea se před reprezentační přestávkou nenachází zrovna v ideálním rozpoložení a my toho zkusíme využít v zápase proti Southamptonu. The Saints, jak se klubu z přístavního města na jižním pobřeží Anglie přezdívá, dokázali před dvěma týdny zaskočit bezbrankovou remízou City na jeho vlastním hřišti, a i z toho důvodu je vyzkoušíme v handicapu na Stamford Bridge.

Chelsea - Southampton (Premier League, 2. 10., 16:00)

Favorit je jasný - Chelsea. Kurzovou optikou nám ale nepřijde tak jasný favorit jako bookmakerům.

Domácí Blues mají silnější kádr a vyšší ambice, ale v posledním týdnu také problém s produktivitou. Nejprve prohráli ve šlágru kola 0:1 se City (0 střel na branku) a v týdnu podlehli stejným poměrem i Juventusu (1 střela na branku). Hráčům by tak mohla reprezentační pauza jedině prospět.

Samozřejmě, že srovnávat obrany City a Juventusu s obranou Southamptonu by bylo potěšilé, ovšem 7 obdržených branek v šesti ligových utkáních není vůbec zlá vizitka. Navíc např. proti oběma Manchesterům dokázali svatí uhrát remízu (1:1 s United doma, 0:0 se City venku) a z pohledu střel na branku také nečelili žádné kanonádě (United 4 střely, City pouze 1 střela). Proti týmům z velké šestky Southampton tedy předvedl dobré výkony a bral za ně dvě remízy.

Když zde vyzdvihujeme obranu Southamptonu, je potřeba naopak zkritizovat jeho produktivitu. Ta je mizerná. V šesti zápasech vstřelil pouze 4 branky, z toho jedna byla z penalty a jedna byla vlastní, to není moc dobrá vizitka. Tým tak v novém ročníku stále čeká na vítězství. Úplně si nemyslíme, že by vyhrál zrovna v sobotu na Stamford Bridge, ale pokud naváže na výkon proti City, tak na bod šanci má. I to je důvod, proč volíme sázku v handicapu Southampton +1.0 AH, kdy v případě, že Chelsea vyhraje o gól, dostaneme vklad zpět. V případě, že bude remíza nebo hosté vyhrají, je sázka výherní, a prohrajeme v případě, že Chelsea zvítězí o 2 a více branek.

Domácí trenér Tuchel nebude mít k dispozici Kantého, Mounta a Pulišiće, což jsou citelné ztráty.

Spíše než o bůhvíjakou formu Southamptonu se zde opíráme o aktuální herní nepohodu Chelsea a v nabízeném kurzu nemůžeme odmítnout. Pro naši volbu hrají i poslední tři vzájemné zápasy hrané na Stamford Bridge (R 3:3, V South. 0:2, R 0:0).

Vstupní bonus u Rabony

Tip: Southampton AH +1.0