Pastrňák potopil třemi body Krakena a vyrovnal bostonskou legendu

Roman Mráz

Roman Mráz

Pastrňák potopil třemi body Krakena a vyrovnal bostonskou legendu


V zápase proti Seattle Kraken zaznamenal český útočník David Pastrňák dvě branky, ke kterým přidal i jednu asistenci a podílel se na všech brankách jeho medvědů z Bostonu. Bruins nakonec zvítězili nad Seattlem 3:2 a Pastrňák byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Vyrovnal legendu Cama Neelyho

Medvědi z Bostonu zabrali v pravou chvíli, před zápasem s Kraken měli z posledních čtyř duelů tři porážky a i když mají v tuto chvíli na osmém a posledním postupovém místě ve Východní konferenci devítibodový náskok před Red Wings, další neúspěch by bostonskému celku na klidu nepřidal. A český hokejový fanoušek může mít radost, že osud utkání vzal do svých rukou kdo jiný, než David Pastrňák. Dvakrát se prosadil při přesilové hře a jednou nahrál na gól Tayloru Hallovi. Český reprezentant navíc vsítil už 51 otevíracích branek v NHL a dotáhl se v klubových statistikách na 7. místo Cama Neelyho.

Zápas proti Seattlu se Pastrňákovi vydařil:

Nejlepší střelec NHL v novém kalendářním roce

V posledních 17 zápasech vstřelil český sniper už 14 branek a v kalendářním roce 2022 nedal v NHL žádný jiný hráč více gólů než Pastrňák. Jaká to změna oproti první polovině sezóny, kdy po 26 odehraných duelech mělo na kontě pravé křídlo z Bostonu pouze 8 přesných zásahů. Změnil snad Pastrňák něco ve své hře? K tomu se sám vyjádřil po zápase se Seattlem: "Nemyslím, že bych v poslední době změnil něco na své hře. Abych byl upřímný, tak je to jen o štěstí. To jsem předtím postrádal, ale teď  se ke mě vrátilo a puky se odrážejí tam kam mají." Jeho Boston teď čeká týdenní pauza kvůli zámořskému utkání hvězd. Nejbližším soupeřem, který může ochutnat Pastrňákovu gólovou medicínu, bude 9. února Pittsburgh Penguins.