Olympique Lyon - Sparta Praha (Evropská liga, 4. 11., 18:45)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Olympique Lyon - Sparta Praha (Evropská liga, 4. 11., 18:45)


Jediný český zástupce v Evropské lize Sparta vyzve po dvou týdnech svého posledního přemožitele Lyon. I přes porážku 3:4, kterou Pražané utrpěli, jsou v tabulce skupiny A se čtyřmi body stále na druhém místě. Aby však svou pozici uhájili, měli by z Francie dovézt nejlépe všechny tři body. Vyhrát samozřejmě chtějí i domácí, v případě tříbodového zisku by si totiž předčasně zajistili postup do vyřazovací fáze.

Olympique Lyon - Sparta Praha

Do prvního utkání vtrhli Sparťané jako velká voda. Svým neohroženým a agresivním napadáním dostali soupeře pod tlak a výsledkem bylo vedení 2:0 v 19. minutě díky dvěma brankám Lukáše Haraslína. Co však začalo jako pohádka, se brzy po přestávce změnilo v noční můru.

Ještě před koncem prvního poločasu snížil Toko Ekambi. Do druhého poločasu vyslal hostující trenér i svou největší hvězdu Lucase Paquetu a začaly se dít věci. Po osmi minutách se Paqueta zapojil do akce, na jejímž konci byla vyrovnávací dorážka Aoura. Následovalo několik velkých šancí (včetně Paquetovy tyče), které domácí ustáli. Vývoj zápasu však neodvratně směřoval k obratu. Třetí branku se nakonec povedlo po Ekambiho centru vsítit Paquetovi v 67. minutě.

Sparťané dostali pozvánku k vyrovnání od mladíčka Gusta, který byl po druhé žluté v 74. minutě vyloučen. Místo vyrovnávací branky však přišel v 88. minutě definitivní hřebík do rakve v podobě druhého gólu Ekambiho. Domácím se v samotném závěru ještě podařilo snížit zásluhou parádní hlavičky Ladislava Krejčího ml. Na víc se však nezmohli. 

Pokud chtějí Letenští pomýšlet na bodový úspěch, musí výrazně zlepšit defenzivu. Velkých oken a nedůrazů bylo v prvním zápase přehršel. Sparťané tedy mají, na čem pracovat.

Bookmakeři ani sázkaři českému zástupci příliš šancí nedávají. Nezkušenost a naivita byla v domácím utkání patrná a postupem času se mezi oběma mužstvy rozevíraly kvalitativní nůžky. "Učíme se. S takovým soupeřem se potkáme jen v evropských pohárech. Čím víc takových zápasů, tím je to pro nás větší zkušenost. Mladí hráči takto těžké zápasy ještě nehráli. Je to o zkušenostech," prohlásil na tiskové konferenci Pavel Vrba.

Sparta Lyon v pěti pohárových utkáních ještě neporazila a podlehla mu již ve čtvrtém případě. Ani před dnešním utkáním nic nenasvědčuje tomu, že by se mělo číslo v kolonce sparťanských výher přepisovat. 

Kde sledovat zápas mezi Lyonem a Spartou živě?

Přímý přenos z Lyonu odvysílá kanál ČT2. V případě, že nemáte možnost sledovat televizní přenos, můžete si zápas pustit na webu České televize díky službě iVysílání. Výkop utkání je naplánován na 18:45.

 

Předzápasové kurzy na zápas Olympique Lyon - Sparta Praha

Vstupní bonus u 22bet

Tip redakce: