Oktagon 45: Vémola a spol. naposledy na Štvanici

Pražská Štvanice přivítá na své půdě ve dnech 28. a 29. července pod otevřeným nebem borce MMA v čele s „Terminátorem“ Karlem Vémolou. Původně byl v plánu pouze sobotní turnaj v rámci OKTAGONu 45, nicméně pro obrovský zájem fanoušků bojových sportů, se organizátoři rozhodli přidat ještě páteční termín. Na programu budou dva titulové fighty, nebo také „bitva o Kincla“. Pro všechny příznivce Oktagonu je červencový turnaj navíc poslední možností zažít neopakovatelnou atmosféru štvanických duelů pod širým nebem.

 📅 Datum: 27. - 28. července 2023
 📍 Místo konání: Praha, Česká republika
 🏟 Aréna: Štvanice 
 🖥 Živé přenosy: Oktagon TV, Tipsport TV, Chance TV
 💰 Sázkové kanceláře: Sázet na Oktagon 45 můžete u všech českých sázkových kanceláří
 🌐 Sociální sítě: Facebook, Instagram, Web, Youtube
 
Roman Mráz

Roman Mráz

Oktagon 45: Vémola a spol. naposledy na Štvanici

Pražská Štvanice přivítá na své půdě ve dnech 28. a 29. července pod otevřeným nebem borce MMA v čele s „Terminátorem“ Karlem Vémolou. Původně byl v plánu pouze sobotní turnaj v rámci OKTAGONu 45, nicméně pro obrovský zájem fanoušků bojových sportů, se organizátoři rozhodli přidat ještě páteční termín. Na programu budou dva titulové fighty, nebo také „bitva o Kincla“. Pro všechny příznivce Oktagonu je červencový turnaj navíc poslední možností zažít neopakovatelnou atmosféru štvanických duelů pod širým nebem.

 📅 Datum: 27. - 28. července 2023
 📍 Místo konání: Praha, Česká republika
 🏟 Aréna: Štvanice 
 🖥 Živé přenosy: Oktagon TV, Tipsport TV, Chance TV
 💰 Sázkové kanceláře: Sázet na Oktagon 45 můžete u všech českých sázkových kanceláří
 🌐 Sociální sítě: Facebook, Instagram, Web, Youtube
 

Oktagon 45 — fightcard

Štvanice speciál, pátek 28. července:

BANTAMWEIGHT TITLE FIGHT
 🏆 Bantamweight Jonas Mågård vs. Felipe Lima
    NUMBER #1 CONTENDER FIGHT      
 Middleweight Robert Bryczek   Samuel Krištofič
MAIN CARD
 Featherweight Vladimír Lengál vs. Michael Deiga-Scheck
 Welterweight Máté Kertész vs. Ion Surdu
 Lightweight Jan Malach vs. Shem Rock
 Welterweight José Antonio Martín Reis vs. Radovan Úškrt
PRELIMS
 Heavyweight Michal Andryszak vs. TBA
 Middleweight Ole Magnor vs. Václav Mikulášek
 Middleweight Zbyněk Vlček vs. Gabriel Török
 Featherweight Radek Roušal vs. Armand Herzeg
FREE PRELIMS
 Featherweight Róza Gumienna vs. TBA
             

 

Sobota 29. července:

FEATHERWEIGHT TITLE FIGHT
 🏆 Featherweight Mate Sanikidze vs. Losene Keita
MAIN CARD
 Catchweight 91 kg Karlos Vémola vs. Lucas Alsina
 Lightweight Ivan Buchinger vs. Abou Tounkara
 Light heavyweight Daniel Škvor vs. Nermin Hajdarpašič
 Heavyweight Lazar Todev vs. Wallyson Carvalho
 Lightweight Jan Široký vs. Ondřej Petrášek
PRELIMS
 Featherweight Samuel Bark vs. Eduard Kexel
 Lightweight Akonne Wanliss vs. Giorgi Gogotchuri
 Featherweight Roman Paulus vs. Callum Mullen
 Welterweight James Lewis vs. Vladislav Kanchev
FREE PRELIMS
 Featherweight Ivan Klevets vs. Nikolaos Serbezis
             

Titulový zápas [Mågård vs. Lima]

V prvním z celkových dvou titulových soubojů na Štvanici dojde mezi Dánem Jonasem Mågårdem a Brazilcem Felipe Limou v bantamové váze. Pro dánského bijce půjde již o třetí a pravděpodobně nejtěžší obhajobu titulu v jeho kariéře. Žralok, jak se Mågårdovi přezdívá, si zatím v Oktagonu vede velmi dobře, když si ve třech duelech připsal shodný počet vítězství. Naposledy uspěl v Liberci v rámci Oktagonu 41 proti Lopezovi, jenž nevydržel Dánovu spršku úderů a vzdal již ve 2. kole. Pro třicetiletého Jonase to byl vinou různých zranění první zápas po více než roce a půl dlouhé pauze.

Dánskému „žralokovi“ se do cesty postaví již osm let neporažený Felipe Lima, který nepoznal hořkost porážky 11 duelů v řadě - naposledy v srpnu 2015 s Ivanem Luizem při jeho prvním ostrém zápase v MMA. Většinu (6) z jeho 11 výher navíc zvládl Brazilec předčasně ukončit stylem KO. Navíc soudě podle vyhrocené tiskové konference Oktagon time v Ostravě, se skutečně máme na co těšit. Nechybělo mnoho a oba borci se do sebe pustili už na předzápasovém setkání. 

Jonas Mågård   Felipe Lima
Shark PŘEZDÍVKA D'Ouro
Dánská NÁRODNOST Brazilská
30 let VĚK 25 let
172 cm VÝŠKA 168 cm
61 kg VÁHA 61 kg
185 cm DOSAH (RUCE) -
🟢🟢🟢🔴🟢 FORMA 🟢🟢🟢🟢🟢
15-5-0 BILANCE 11-1-0
         

Podle kurzů je vidět, že sázkovky poměrně jednoznačně favorizují Mågårda, toho však nečeká zrovna procházka růžovým sadem. O pět let mladší Lima je hladový po titulu, po souboji se „žralokem“ touží delší dobu a o jeho famózní šňůře již řeč byla. Jak je v MMA zvykem, vede se před duelem poměrně ostrý trashtalk, v tomto případě zejména ze strany dánského bijce. Z toho si však Lima nic moc nedělá, jak je vidět z předzápasového rozhovoru:

„Magard je můj cíl, protože má titul v OKTAGONu. Chci být světovým šampionem v OKTAGONu. Několik bojovníků se mnou odmítlo nastoupit. I proto bojuju o pás. Nebudu zmiňovat konkrétní jména. Na konec totiž dostanu to, co chci. Jsem připraven bojovat a to je vše, na čem záleží. Na konci dne budou dveře klece zavřeny a bude to jen on a já. Jonas může mluvit, jak jen chce. Nikdy se mi nedostane do hlavy, protože já vím, co chci a co obětuju pro to, abych tu mohl být.“

Aktuální šampion v bantamové váze vzkázal brazilskému fighterovi již několik ne zrovna přátelských „pozdravů“. Na instagramu například zveřejnil pro Limu adresovaný post „Voce morre“, což v překladu znamená „umřeš“. Plán Mågårda na porážku Limy a zároveň obhajobu titulu je jasný:

“Nezáleží mi na pásu ani na penězích. Jde mi o to potěšení z toho, že soupeři ublížím. Proto bojuju. Budu neustále před jeho ksichtem, jdu si pro krev. Zabij, nebo budeš zabit, takový je plán. Chci ho donutit ochutnat jeho vlastní krev… Nebudu zabíhat do podrobností, je to zápas, stát se může všechno, ale tohle je hlavní cíl.”

Aktuální forma Jonase Mågårda

📅 Datum  📍 Událost  👊🏻 Výsledek  
15. 4. 2023 Oktagon 41 Mågård vs. Lopez (TKO ve 2. kole)  🟢
6. 11. 2021 Oktagon Prime 4 Mågård vs. Macek (na body) 🟢
11. 9. 2021 Oktagon 27 Mågård vs. Veliev (submise ve 2. kole)  🟢
28. 5. 2021 Totalbet fight night Mlambo vs. Mågård (submise v 1. kole) 🔴
28. 11. 2020 FEN 31 Mågård vs. Romanovski (na body)  🟢
       

Aktuální forma Felipe Limy

📅 Datum  📍 Událost  👊🏻 Výsledek  
20.11. 2021 FCR 10 Lima vs. Odnorog (KO v 1. kole)  🟢
6. 3. 2021 FCR 8 Lima vs. Flores (na body) 🟢
15. 8. 2020 Brave CF 39 Lima vs. Nezhad (na body)   🟢
13. 10. 2019 Mr. Cage Championship Lima vs. Oliveira (na body)  🟢
5. 12. 2018 Amazon Talent 10 Lima vs. Bandeira (TKO ve 3. kole)  🟢
       

Titulový zápas [Sanikidze vs. Keita]

Tolik očekávanému duelu o titul v lehké váze mezi úřadujícím šampionem Losene Keitou a jeho gruzínským vyzyvatelem Mate Sanikidzem by už konečně nemělo nic stát v cestě. Tihle dva borci se měli utkat už na Oktagonu 42 v Bratislavě koncem dubna. Tehdy do toho bohužel hodilo vidle gruzíncovo zranění ramene. Jako záskok za Sanikidzeho dostal v Blavě šanci český nadějný bijec Jakub Tichota, kterého však Belgičan ukončil ve 4. kole a získal tak prozatímní titul v pérové váze. Ale teď, o tři měsíce později, už by fanoušci o vytouženou bitvu mezi Sanikidzem a Keitou přijít neměli a určitě ani nechtěli.

Mate Sanikidze   Losene Keita
The NextGen PŘEZDÍVKA Black Panther
Gruzínská NÁRODNOST Belgická
24 let VĚK 25 let
183 cm VÝŠKA 176 cm
65 kg VÁHA 66 kg
187 cm DOSAH (RUCE) -
🟢🟢🟢🟢🟢 FORMA 🟢🟢🟢🟢🟢
9-2-0 BILANCE 11-0-0
         

Belgičan přezdívaný „černý panter“ zatím neví, co je to porážka v rámci Oktagonu. Z jedenácti duelů ukončil hned sedm z nich stylem KO/TKO a jak jsme již psali, drží momentálně v moci hned dva mistrovské tituly, i když v titul v pérové váze je prozatímní. A že by přišel proti Sanikidzemu minimálně o jeden z nich, si Keita rozhodně nepřipouští:

"Říkám vám, že ho porazím stejně jako tady ty kuželky. Udělám mu přesně to samé. Prostě se tak stane, dejte na mě. Vyřídím ho a zůstanu dál neporažen."

S českým bijcem Jakubem Tichotou má zkušenost také gruzínský vyzyvatel Mate Sanikidze, který na sklonku minulého roku při ostravském Oktagonu 37 dvadvacetiletého Čecha porazil a zajistil si titul v pérové váze. Nyní ho tak čeká težká obhajoba, protože s bijcem belgičanovo formátu se ještě „The NextGen“ neutkal. I když podle slov Gruzínce se Keita proti Tichotovi v Bratislavě zrovna moc nepředvedl:

"Aby bylo jasno, tohle na mě stačit nebude. Ukážu mu, jaký je rozdíl mezi bojem se sportovcem a umělcem. Budu tím, kdo zničí jeho bezchybnou kariéru."

Aktuální forma Mate Sanikidze

📅 Datum  📍 Událost  👊🏻 Výsledek  
3. 12. 2022 Oktagon 37 Sanikidze vs. Tichota (decision 5. kolo)  🟢
26. 3. 2022 Oktagon Prime 5 Sanikidze vs. Moon (decision 3. kolo) 🟢
30. 12. 2021 Oktagon 30 Sanikidze vs. Kolontay (decision 3. kolo)  🟢
       

Aktuální forma Losene Keity

📅 Datum  📍 Událost  👊🏻 Výsledek  
29.4. 2023 Oktagon 42 Keita vs. Tichota (TKO 4. kolo)  🟢
11. 2. 2023 Oktagon 39 Keita vs. Bark (TKO 3. kolo) 🟢
30. 12. 2022 Oktagon 38 Keita vs. Paleš (decision 4. kolo)   🟢
4. 6. 2022 Oktagon 33 Keita vs. Buchinger (TKO 1. kolo)  🟢
26. 2. 2012 Oktagon 31 Keita vs. Paradeiser (TKO 5. kolo)  🟢
       

Bitva o Kincla [Bryczek vs. Krištofič]

V middleweight kategorii bude nejdůležitějším duelem štvanického víkendu souboj mezi polským fighterem Robertem Bryczkem a Slovákem Samuelem Krištofičem, známým spíše pod přezdívkou „Pirát“. Vítěz tohoto klání si totiž zajistí prestižní zápas o titul proti Patriku Kinclovi

Polák Bryczek zažívá výživné období, když dokázal v posledních čtyřech fightech ukončit duel KO stylem a ve všech případech do 3 minut! Svou formu ukázal také na nedávném Oktagonu 43, tam bez milosti vyřídil šampiona pěti různých organizací Lee Chadwicka a stal se novou jedničkou ve střední váze.

O motivaci má dobře postaráno také „Pirát“, v případě výhry nad Bryczkem totiž dojde na vytouženou odvetu proti Patriku Kinclovi. První zápas proti českému šampionovi totiž Krištofič na konci února 2022 nezvládl. Slovenský „Pirát“, coby bývalý prozatimní vládce střední váhy, půjde do boje proti polskému soupeři s vědomím, že ještě nikdy neprohrál na KO, nebo submisi. 

Robert Bryczek   Samuel Krištofič 
- PŘEZDÍVKA Pirát
Polská NÁRODNOST Slovenská
31 let VĚK 32 let
185 cm VÝŠKA 185 cm
77 kg VÁHA 77 kg
- DOSAH (RUCE) -
🟢🟢🟢🟢🔴 FORMA 🔴🟢🔴🟢🟢
16-5-0 BILANCE 16-5-0
         

Kde sledovat Oktagon 45?

Sledovat prestižní duely MMA v rámci turnajů Oktagonu z pohodlí domova, lze prakticky pouze dvěma způsoby. Tím prvním máme na mysli Oktagon TV, která je zároveň placenou službou a její přenosy ve full HD kvalitě běží na principu tzv. PPV (pay-per-view), kde platíte za vámi zvolené fighty. Novinkou při vysílání štvanického Oktagonu však bude i výhodný balíček, který zahrnuje kompletní páteční i sobotní program pouze za 19,90 euro (ušetříte 8 euro).   

TV Tipsport

Druhou variantou jsou pak live-streamy prostřednictvím sázkových kanceláří. Zde vám stačí se zaregistrovat na webu dané sázkovky, posléze si najít v nabídce webu kartu s názvem TV a zábava může začít. Výhodou je, že máte okamžitý přístup nejen k MMA zápasům, ale prakticky jakémukoliv sportu v daný čas, který sázkové kanceláře zrovna vysílají. Dobrým příkladem může být u sportovních příznivců hojně využívaná Tipsport TV.

Kompletní informace s možnostmi sledování MMA soubojů pak najdete na našich stránkách Kde sledovat Oktagon?". 

Kde koupit vstupenky na Oktagon 45?

Zatímco sobotní tunaj Oktagonu je již delší dobu beznadějně vyprodaný, svitla fanouškům MMA naděje v podobě dodatečného přidání pátečního termínu. Prodej lístků na centrální štvanický tenisový kurt zajišťuje partner Oktagonu, kterým je Ticketportal.

A nabídka vstupenek je vskutku pestrá. Nejlevnější lístek totiž seženete už za 990 kč, ale pokud vám nedělá problém si za kvalitní fight připlatit a vidět ho z lepšího místa, můžete z peněženky vytáhnout až 12 490 kč. K dispozici jsou navíc také VIP balíčky (platinum, gold, silver), jejichž součástí jsou ty nejlepší místa hned u klece, servírované pokrmy s nápoji a další služby.

Každopádně doporučujeme s nákupem vstupenek příliš dlouho neváhat. I přes přidání pátečního programu bude o Oktagon 45 bezpochyby stále velký zájem a lístky půjdou rychle na dračku.

Sázení na Oktagon s českými sázkovými kancelářemi

Na OKTAGON 45 si posvítí prakticky všechny tuzemské sázkové kanceláře, o porovnání kurzů tak nebudou mít sázkaři rozhodně nouzi. Jako jeden příklad za všechny zmíníme hlavního partnera MMA - Tipsport, jehož nabídka je tradičně bohatě zaměřená právě na souboje v MMA. Můžete také zavítat do naší sekce sázkové kanceláře, kde vám jsou k dispozici bookmakeři. 

Základní nabídka sázkové kanceláře Tipsport

Jonas Mågård 1,25 vs. 3,61 Felipe Lima
Mate Sanikidze 4,82 vs. 1,15 Losene Keita
Robert Bryczek 1,51 vs. 2,41 Samuel Krištofič
Vladimír Lengál 1,52 vs. 2,40 Michael Deiga-Scheck
Máté Kertész 1,86 vs. 1,86 Ion Surdu
Jan Malach 2,96 vs. 1,35 Shem Rock
José Antonio Martín Reis 1,97 vs. 1,76 Radovan Úškrt
Karlos Vémola 1,03 vs. 8,85 Lucas Alsina
Ole Magnor 1,46 vs. 2,56 Václav Mikulášek
Zbyněk Vlček 1,86 vs. 1,86 Gabriel Török
Radek Roušal 1,51 vs. 2,41 Armand Herzeg
Daniel Škvor 1,27 vs. 3,47 Nermin Hajdarpašič
             

Akademie a sázkařská soutěž

Možná jste si všimli na našem blogu vzdělávacích článků ohledně sázení, které jsou určené jak začínajícím, tak i pokročilejším sázkařům. Jedním z nich je naše akademie kurzového sázení, která vás skrze 16 poutavých lekcí provede světem sportovního sázení. Dozvíte se zde vše od historie sázení, přes druhy kurzů, až například po samotnou strategii sázení.

Pro ty z vás, kteří by chtěli ukázat přehled na poli sportovního sázení, tu máme pro změnu sázkařskou soutěž. Ptáte se, co pro účast musíte udělat a co naopak můžete v soutěži vyhrát? Je to jednoduché. Stačí si na našem webu založit profil a poté začít vkládat vámi zvolené tipy na sportovní zápasy. Pokud se navíc dostanete mezi pět nejlepších tipérů, nemine vás finanční ohodnocení, které se pohybuje od 500 až do 2000 kč v závislosti na vašem pořadí. Bližší info a pravidla soutěže najdete na již zmíněném odkaz

Nenechte si ujít náš podcast o sázení a sportu!

Moderátor a expert na sázení v jedné osobě paulrockseek vás provede naším podcastem s názvem Svět zdravých a úspěšných hráčů, kde vyzpovídá celou řadu zajímavých hostů. Pokud nechcete přijít o žádné novinky, odebírejte podcast na platformě Youtube!

 

 

Mohlo by vás zajímat

Oktagon online

 

Kde sledovat Oktagon?

     

 


Odkazy na zdroje: