McDavid je mimo hru a Edmonton se dál trápí

Luboš Řepa

Luboš Řepa

McDavid je mimo hru a Edmonton se dál trápí


Jako kdyby mu zkrátka nebylo přáno dosáhnout s Edmontonem na výrazný úspěch. Connor McDavid, vládce kanadského bodování NHL a pravděpodobně nejlepší hráč soutěže, je na několik dní mimo hru kvůli Covidu a Edmonton protahuje dlouhou sérii bez vítězství.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Tým postavený na dvou hráčích

Chicago, Seattle a Edmonton. Pokud byste hledali v NHL týmy, které mají momentálně nejhorší formu, budou to tyto tři. Zatímco u prvně dvou jmenovaných je to částečně ospravedlnitelné, ani jeden z celků nemá dostatečnou kvalitu a do vyřazovacích bojů se v letošní sezoně s největší pravděpodobností nepodívají, poslední jmenované mužstvo na tomto seznamu je překvapivé. Edmonton se momentálně nachází na osmé příčce Západní konference, ovšem jeho forma značí, že bude mít co dělat, aby si postupovou příčku do play off udržel. Optimismus jim jistě nedodá ani fakt, že hlavní tvář týmu Connor McDavid měl pozitivní test na koronavirus a několik dalších zápasů vynechá.

Právě McDavid je lídr celého týmu, nejspíše i nejlepší hráč soutěže. Jakmile není v sestavě, má Edmonton problém. Ten se může částečně opřít o další svou hvězdu Leona Draisaitla, jenže ten sám na vše nestačí. Právě tyto dvě hvězdy týmu ukrajují Edmontonu čtvrtinu ročního rozpočtu na platy hráčů. Noční zápas proti Torontu byl důkazem toho, jak moc je Edmonton závislí právě na těchto dvou hráčích. McDavid nehrál a Draisaitel, byť skóroval, svůj tým k výhře nedovedl.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Tým promarněného talentu ?

Přitom materiál, který má nebo měl Edmonton k dispozici, je nadprůměrný. Během několika předchozích let, kdy měl Edmonton téměř pravidelně přední příčky při výběrech z draftu, však nedokázal poskládat vyrovnaný tým, který by oplýval kvalitou ve všech útocích. Nyní tak spoléhá pouze na dva hráče a pokud se jeden z nich zraní či onemocní je pro Oilers téměř nemožné konkurovat silnějším celkům NHL.