Leverkusen vzkazuje zájemcům: Schick není na prodej

Roman Mráz

Roman Mráz

Leverkusen vzkazuje zájemcům: Schick není na prodej


Ačkoliv bude mít v létě německý Bayer Leverkusen na stole zřejmě nabídek dost, svůj ofenzivní klenot Patrika Schicka momentálně prodávat nechce. Pro televizní stanici Sky to uvedl ředitel Leverkusenu Fernando Carro. Českého kanonýra si chce německý velkoklub udržet v kádru i pro další sezóny.

O služby českého kanonýrá má zájem Borussia

V souvislosti s akutálně druhým nejlepším střelcem Bundesligy se mluví především o zájmu z Vestfálska. O Schicka má údajně eminentní zájem Borussia Dortmund, která hledá náhradu za norského střelce Erlinga Haalanda. Carro však nemá v plánu pouštět českého útočníka do Borussie, ani do jiného bundesligového týmu. Smůlu budou mít zřejmě také zájemci mimo Německo.

 "My ale Patrika prodat nechceme, takže nemá cenu to řešit." 

Patrik Schick se raduje se spoluhráči

zdroj: isport.blesk.cz

Vydrží český kanonýr v Bayeru až do roku 2025?

Když koncem ledna přivedlo vedení Bayeru z Petrohradu íránského reprezentanta Sardara Azmouna, vypadalo to, že se německý klub dopředu připravuje na odchod právě Patrika Schicka. Podle slov ředitele Carra to ale momentálně na odchod českého reprezentanta nevypadá. Naopak, Leverkusen chce na Schickovi, který tu má smlouvu až do roku 2025, stavět i do budoucna. 

"Jsme rádi, že je u nás a počítáme s ním ještě pro několik dalších let." 

Se službami českého útočníka počítají v Leverkusenu už také pro sobotní zápas s Herthou Berlín. Od poloviny února byl Schick na marodce kvůli natrženému lýtkovému svalu a podle trenéra Seoaneho bude český reprezentant v nominaci na zápas.

V posledních dvou týdnech už byl v tréninku. Nejdříve se připravoval spíš individuálně, s týmem dělal jen drobnosti. Poslední týden pak trénoval naplno.“