Krejčíková se Siniakovou jsou podruhé za sebou ve finále Australian Open

Roman Mráz

Roman Mráz

Krejčíková se Siniakovou jsou podruhé za sebou ve finále Australian Open


Český tenisový pár Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou vyřadily v semifinále Australian Open třetí nasazené Veroniku Kuděrmetovovou s Elise Mertensovou a postoupily druhý rok po sobě do finále prvního sezónního grandslamu. V něm se v neděli utkají s párem Anna Daniliniová a Beatriz Haddadová Maiaová.

Odplata za loňské finále

V loňském finále zastavila české tenistky právě Belgičanka Mertensová, která tehdy hrála po boku Bělorusky Aryny Sabalenkové. Český pár měl tak letos před semifinále o to větší motivaci, aby zvítězil a postoupil do finále. A povedlo se. Hned na začátku utkání se povedlo nasazeným jedničkám sebrat soupeřkám servis a první set nakonec bez problémů dovedly do vítězného konce v poměru 6:2. Na začátku druhého setu si sice vybrali Češky slabší chvíli, když pustily Mertensovou s Kuděrmetovou do vedení 1:3, to ale nemělo dlouhého trvání. Dalších pět her v řadě pro sebe získaly Krejčíková se Siniakovou a vyhrály druhý set i celý zápas.

zdroj: idnes.cz

Radost z postupu Češky neskrývaly

Postup do finále a také výbornou diváckou atmosféru si obě české tenistky užívaly: "Děkujeme za skvělou atmosféru a je parádní, že jsme ve finále. Musely jsme projít několika těžkými zápasy, abychom se tam dostaly. Jsem na nás pyšná a těšíme se." popsala své pocity Barbora Krejčíková. Ani její deblová parťačka Kateřina Siniaková neskrývala nadšení: "Cítím se skvěle, hrajeme výborně. Tlačíme na soupeřky, aby hrály na hranici možností. Jsem nadšená, že jsme zase ve finále a snad budu hrát lépe než loni."

Potvrdí roli favoritek proti turnajovému překvapení?

V nedelním finále, které se bude hrát od 05:00 SEČ, nastoupí favorizovaný český pár proti turnajovému překvapení kazašsko-brazilské dvojici Anna Daniliniová a Beatriz Haddadová Maiaová. Ty vyřadily v semifinále nasazené dvojky z Japonska Šuko Aojamovou a Enou Šibaharaovou po setech 6:4, 5:7, 6:4. Recept na úspěch ve finále prozradila Kateřina Siniaková: "Ve finále je důležité soustředit se na sebe a předvést nejlepší výkon, což zkusíme. Už máme za sebou hodně velkých finálových zápasů a jsme dobrý tým." S Barborou Krejčíkovou bude v neděli útočit na čtvrtý společný grandslamový titul. Zatím se jim povedlo uspět v roce 2018 na Rolland Garros i ve Wimbledonu, loni pak vyhráli opět Rolland Garros.