Dostane cenu fair-play gesto na podporu Kamary?


Gesto učinil kapitán Celticu Scott Brown směrem ke Kamarovi před skotským derby mezi Glasgow Rangers a Celticem. Je jedním ze tří nominovaných mezinárodní fotbalovou federací FIFA pro rok 2021.

22bet vstupní bonus

Incident mezi Kúdelou a Kamarou

V březnu letošního roku po zápase evropské ligy mezi Glasgow Rangers a pražskou Slavií nebylo ve fotbalovém světě fanouška, který by neviděl, neslyšel, nebo nečetl o incidentu mezi Ondřejem Kúdelou a finským záložníkem Kamarou. Na konci zápasu měl český fotbalista Kamaru údajně rasisticky urazit, přičemž si zakryl rukou ústa. Kúdela obvinění odmítl a ani z televizních záběrů nebylo možné říct, co opravdu řekl. Přesto byl potrestán zákazem startu v deseti soutěžních utkání a přišel i o Euro. V nadsázce by se dalo říct, že byl Kúdela v novinách a zprávách častěji než Messi s Ronaldem dohromady.

Podpora Kamary v Glasgow

Gesto, za které je nominován Scott Brown, se týkalo podpory Kamary po tomto zmíněném pražském incidentu. Před zápasem mezi skotskými rivaly se Brown vypravil na polovinu hřiště za Kamarou, aby ho pozdravil a hráči si spolu následně chvíli přátelsky promluvili. Oba týmy se také před výkopem postavili jako jeden tým proti rasismu.

Lékaři oživují Eriksena.

zdroj: sportsmax.tv

Nominováni i lékaři a Ranieri

I další nominovaní se svými činy fotbalovým fanouškům vryli hluboko do paměti. Stále máme před očima kolaps dánského reprezentanta Eriksena na evropském šampionátu letos v červnu. A právě lékaři, kteří bojovali na hřišti o jeho život, jsou dalšími nominovanými na cenu fair-play. Třetím nominovaným je italský trenér Claudio Ranieri. Před zápasem jeho Sampdorie Janov proti Interu Milán se dohodl s hráči, aby pro soupeře vytvořili uličku slávy při nástupu na hřiště. Inter Milán byl v tu chvíli už italským mistrem a toto oslavné gesto je známo hlavně z anglické Premier League. Komu byste cenu fair-play věnovali vy?

Ulička slávy pro mistry.

zdroj: inter.it