Djokovičovi se výlet do Austrálie prodražil. Na kolik ho celá aféra vyšla ?


Je samozřejmé, že Djokovič jako světová tenisová jednička a hlavní tvář celého sportu nepočítá každou korunu. Jen za prémie na turnajích si vydělal za kariéru přes 3 miliardy korun a podobnou sumu má i ze sponzorských smluv. Na druhou stranu jeho výlet do Austrálie, kde nakonec k prvnímu Grand Slamu sezony nenastoupil, ho stál nezanedbatelnou částku.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Cesta, jídlo, ubytování

Německý deník Bild vypočetl, že pouze za letenky do místa konání prvního grandslamového turnaje sezony, zaplatil Djokovič téměř milion korun. Srb vyrážel do cílové destinace ze španělské Malagy s přestupem v Dubaji, to vše samozřejmě první třídou. O několik dnů později odlétal z Austrálie po stejné trase do domovského Bělehradu. Nutno dodat, že Djokovič platí letenky celému svému doprovodnému týmu, proto je částka za letenky tak vysoká. V místě konání turnaje mají hráči k dispozici pokoj v hotelu zadarmo. Srbský tenista si však již několik měsíců dopředu zarezervoval pronájem domu, který leží blízko od centra konání tenisového svátku. Za pronájem zaplatil Djokovič údajně přes 200 tisíc korun s tím, že jej prakticky ani nevyužil. Dalších 100 tisíc odhadují zahraniční média, že Djokovič utratil za jídlo, jelikož je vyhlášený striktním stravovacím režimem s pouze kvalitními potravinami.

Zdroj: theguardian.com

Největší sumu však musela světová jednička zaplatit za právní spor, do kterého se dostal. Australská média píše o částce 10 milionů korun, které musí, jakožto soudní výlohy, Djokovič zaplatit. Pokud bychom se nyní pohybovali v teoretické rovině, pak by byla největší ztráta samotná neúčast na turnaji, jelikož vítěz Australian Open si letos na svůj účet připíše krásných 44 milionů korun. Poražený finalista pak opustí Austrálii bohatší o 24 milionů korun. Další ztráty mohou na Djokoviče navíc čekat v podobě ztrát sponzorů, kterým se jistě nebude líbit, že jejich marketingový klenot nemůže zasáhnout do nejprestižnějších turnajů sezony. Kromě Australian Open se Djokovič nepředstaví s největší pravděpodobností ani na French Open.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !