Debut jako hrom. Dostál vychytal Anaheimu výhru a byl vyhlášen třetí hvězdou

Roman Mráz

Roman Mráz

Debut jako hrom. Dostál vychytal Anaheimu výhru a byl vyhlášen třetí hvězdou


Český jednadvacetiletý hokejový brankář dostal v brance Anaheimu poprvé šanci předvést své umění a náramně ji využil. V zápase proti Detroitu Red Wings pochytal Lukáš Dostál 33 střel a pomohl svému týmu zvítězit 4:3 po samostatných nájezdech.

V Anaheimu až jako trojka

Talentovaný gólman je v brankářské hiearchii Anaheimu až na pozici číslo tři, přesto si ve svém prvním zápase v NHL důrazně řekl o další šanci. Hokejisté Red Wings vyslali na Dostála 36 střeleckých pokusů, ze kterých český brankář pustil za svá záda pouze tři, jeden z nich od českého obránce Filipa Hronka. Při nájezdech navíc pochytal i dva další pokusy soupeře. Co se týče procentuální úspěšnosti, dosáhl v zápase Lukáš Dostál na velmi solidních 91,7%

Skvělý výkon Lukáše Dostála v zápase Detroit Red Wings - Anaheim Ducks:

Splněný sen oplakal

O české naději v brankovišti se pochvalně vyjádřil i trenér Anaheimu Dallas Eakins: „Ten kluk je výborný. Naposledy táhl skvělým způsobem San Diego (farmářský celek v AHL) a celou sezonu chytá dobře. Sledujeme ho, šanci si zaslouží. Nemám žádné obavy poslat ho do zápasu.“ Český gólman po zápase přiznal, že ho po zápase přemohlo dojetí a došlo i na slzy: „Když jsem vyrůstal, všechny tyhle hráče jsem sledoval. Snil jsem o tom, že si jednoho dne zachytám v NHL, a teď se to stalo. Je to neskutečné.