Tip na zápas Vítkovice – Třinec (Extraliga, 24. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Vítkovice – Třinec (Extraliga, 24. 3.)


Ze čtvrtfinálových zápasů play-off hokejové Extraligy jsem si dnes vybral sázku na méně než 4,5 gólů ve čtvrtém zápase Vítkovic s Třincem. Celá série je na góly zatím poměrně chudá, převládá bojovný hokej a oba brankáři podávají dobré výkony. V kurzu přes 1.90 si tento tip rád zahraju.

Vítkovice – Třinec (Extraliga ledního hokeje, 24. 3., 17:00)

Oceláři dnes budou chtít tuto fyzicky náročnou sérii ukončit a pošetřit co nejvíce sil před semifinále. Jejich hra je založená především na dobré defenzivě a spolehlivém Kacetlovi, takže není divu, že jim k vítězství stačí tak málo gólů. Zápasy mají ve své moci. Hrají více na puku a diktují tempo hry a svého soupeře k ničemu moc nepouští. V každém ze tří dosavadních utkání padly pouze tři branky (3:0, 2:1, 2:1) a dnes by to nemuselo vypadat jinak.

Vsadit na méně než 4,5 gólů v zápasu v kurzu 1.96 u FEZbet

Neřekl bych, že vítkovičtí už sérii zabalili. Určitě si však jsou vědomi, že otočit sérii proti Třinci z 0:3 by se rovnalo zázraku. Otázkou také je, zda jim na to ještě zbývají nějaké síly. Po pětizápasové sérii proti Olomouci a prodělané viróze to totiž vypadá, že jim dochází dech a Třinci v tomto směru nestačí. Hokejově to žádná katastrofa není, hráči se snaží, ale kvalita Třince je jinde. V podstatě jde jen o to, kolik jim toho soupeř dovolí.

Když vítězí defenziva nad ofenzivou

Je jasné, že každý zápas se vyvíjí jinak, společný jmenovatel předchozích zápasů této série je ale zřejmý. Třinec hraje to, co potřebuje, udává tempo hry a Vítkovice do ničeho moc nepouští. Jeho hra však zároveň vychází ze zabezpečené obrany.

Defenzivní a bojovný styl hokeje se promítá i do statistik. Pouze druhý zápas nabídl více než 50 střel na branku, a to 60. V prvním utkání jsme viděli 44 střel a ve druhém 45. Když k tomu navíc připočteme statistiky obou gólmanů, kurz atakující hranici 2 je no-brainer. Kacetl má po třech zápasech PO 96,77% úspěšnost a 0,67 průměr, Stezka má po sedmi zápasech PO 92,56% úspěšnost a 2,22 půměr.

Vstupní bonus u 22Bet

Tip: UNDER 4,5 gólů v zápasu (zákl. hrací doba)