Tip na zápas Vallecano – Valencia (LaLiga, 11. 4.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Vallecano – Valencia (LaLiga, 11. 4.)


Dohrávka 31. kola španělské LaLigy mezi Vallecanem a Valencií nám nabídne souboj týmů ze středu tabulky s diametrálně rozdílnou formou. Zatímco první polovinu sezóny měl madridský celek fantastickou a pohyboval se na příčkách zajišťující evropské poháry, během vánoční pauzy se úplně zadrhl a již 11 kol je bez vítězství. Naopak Valencii se momentálně daří, stoupá tabulkou vzhůru a čeká ji finále poháru. Kurz 1.75 na její neprohru musím hrát!

Rayo Vallecano – Valencia (LaLiga, 11. 4., 21:00)

Rayo se z ligového vítězství radovalo naposledy 18. prosince, kdy na svém patnáctitisícovém stadionu porazilo 2:0 Alavés. Před vánoční přestávkou mělo po 18 kolech 30 bodů a vyhřívalo se na čtvrté pozici. Poté však nastal rychlý sešup. Od ledna odehráli svěřenci trenéra Iraoly 11 ligových utkání, v nichž zaznamenali pouze 3 body za tři remízy a z bojů o Evropu je rázem boj o holý život. Mizerná série poslala Rayo na 13. místo s pouhým pětibodovým náskokem na sestupové pásmo. V klidu jej nemohou nechat ani dva zápasy k dobru, které na své pronásledovatele má.

Vsadit X2 v kurzu 1.75 u 22Bet

Vallecano zároveň vypadlo z domácího poháru v semifinále s Betisem. Je tedy jasné, že z evropských pohárů pro příští sezónu sešlo.

Aktuální situace ve Valencii je zcela odlišná. Netopýři bodovali v pěti ligových utkáních v řadě a s jednačtyřiceti body okupují deváté místo. Důvod k radosti mají také díky poháru. V něm se totiž dostali až do finále, ve kterém vyzvou právě přemožitele Vallecana Betis, a v případě vítězství se jim opět po roce otevřou dveře do pohárové Evropy.

Hráči Valencie slavící postup do finále Copy del Rey

Hráči Valencie slavící postup do finále Copy del Rey (zdroj: laprensalatina.com)

Forma, vzájemná bilance a absence

Zmínil jsem, že Vallecano nevyhrálo již 11 ligových utkání v řadě. Jejich série je aktuálně nějdelší z celé ligy. Z těchto 11 utkání se dokázalo prosadit pouze ve čtyřech z nich a skóre ukazuje 5:18.

Valencia v novém roce odehrála rovněž 11 ligových utkání. Její bilance je 3 – 3 – 4 a skóre 10:15. Poslední porážka se však datuje k 20. únoru, od té doby Valencia třikrát vyhrála a dvakrát remizovala.

Vzájemných utkání je v posledních letech jako šafránu (Vallecano pendluje mezi první a druhou ligou). Od roku 2018 spolu týmy odehrály tři ligová utkání. Jednou zvítězila Valencia, jednou Rayo a jednou z toho byla remíza 1:1. Ta se zrodila v posledním vzájemném střetnutí v letošním ročníku.

Domácím stále chybí Radamel Falcao. Autor pěti ligových branek je hlavním důvodem, proč se týmu v poslední době nedaří v ofenzivě. Kromě něj dnes bude kvůli červené kartě absentovat záložník Comesana, zraněný obránce Saveljich a dlouhodobě zraněný záložník Merquelas. Pro hosty je největší ztrátou zranění obránců Foulquiera a Diakhabyho.  

Upřímně bych čekal kurzy obráceně, proto si s radostí zahraju neprohru Valencie v kurzu 1.75.

Sázení v kryptoměnách u 1xBit

Tip: X2