Tip na zápas Montreal - Vancouver (NHL, 30. 11.)


V souboji dvou kanadských týmů ze spodních pater tabulky NHL přivítá Montreal ve své hale Bell Centre kosatky z Vancouveru. Mírnými favority utkání jsou domácí Canadiens a nám se líbí kurz na to, že se bodově prosadí člen druhého útoku domácích Josh Anderson.

Montreal Canadiens - Vancouver Canucks (NHL, 30. 11., 01:30)

Souboj týmů, kterým se letos příliš nedaří. Tak by se dal stručně charakterizovat nadcházející zápas čtrnáctibodových Canadiens a Canucks. Po odehrané čtvrtině základní části jsou týmy seřazené na 28. a 29. místě celé ligy a na boj o play-off to letos ani v jednom táboru nevypadá. Montreal přitom v loňském ročníku dokráčel až do finále Stanley Cupu. Letošními výkony tedy výrazně zaostává za svým potenciálem.

Při pohledu na aktuální formu týmů se stejně jako sázkové kanceláře přikláníme k mírné favorizaci domácích. Těm se z posledních čtyř utkání podařilo dvakrát zvítězit, zatímco jejich soupeř táhne sérii čtyř porážek v řadě. Vancouver je aktuálně na venkovním tripu a po Montrealu ho čeká ještě utkání v Ottawě. Postupně prohrál s Pittsburgem, Columbusem a Bostonem a své čekání na bod z venkovních zápasů prodloužil na šest (naposledy vyhrál 24. 10. v Seattlu).

Josh Anderson

Zdroj: nhl.com

Profil Joshe Andersona

Sedmadvacetileté pravé křídlo nejčastěji nastupuje v druhé útočné formaci a ve druhé přesilovkové formaci. V minulém utkání na ledě Pittsburgu (výhra 6:3) však dostal místo v prvním útoku po boku Dvoraka a Toffoliho a vytěžil z toho dva góly a asistenci. Celkově letos z 23 zápasů posbíral třináct kanadských bodů (7+6), což ho v rámci Montrealu řadí na třetí místo za Toffoliho a Suzukiho. Z celého týmu je navíc s 59 pokusy dokonce nejpilnějším střelcem, což jen potvrdil v minulém utkání proti Pens, kdy vystřelil celkem 6x!

Oproti loňskému ročníku se mírně zvedl také jeho ice-time. Zatímco loni se nedostal na 17 minut, letos tráví v průměru na ledě 17:30.

Jeho výkony se navíc poslední dobou ustálily. V předešlých sedmi zápasech dokázal bodovat hned pětkrát. Neprosadil se jen proti silnému Washingtonu (prohra 3:6) a v domácím duelu proti Pittsburgu (prohra 0:6).

Loni Anderson proti Vancouveru bodoval v pěti z devíti vzájemných duelů.

Za kurz, který atakuje hranici 2, si tip na Andersona ve formě zkusíme.

Vstupní bonus u 22bet

Tip: Josh Anderson získá kanadský bod (do rozhodnutí)