Tip na zápas Kamerun – Brazílie (MS ve fotbale 2022, 2. 12.)

Pozorným divákům jistě neušlo, jakým stylem se letos na světovém šampionátu prezentuje výběr Brazílie. Neprůchodná obrana, skvělý útok a především líbivý, technický fotbal. Postup ze skupiny mají Brazilci jistý už před posledním zápasem s Kamerunem.

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Tip na zápas Kamerun – Brazílie (MS ve fotbale 2022, 2. 12.)

Pozorným divákům jistě neušlo, jakým stylem se letos na světovém šampionátu prezentuje výběr Brazílie. Neprůchodná obrana, skvělý útok a především líbivý, technický fotbal. Postup ze skupiny mají Brazilci jistý už před posledním zápasem s Kamerunem.


Kamerun – Brazílie (MS ve fotbale, 2. 12. ve 20:00)

Jak ukázaly předchozí poslední zápasy ve skupinách, sázky na vítězství týmů se v takovém okamžiku nevyplácí. Francie podlehla Tunisko, Španělsko zase Japonsku a už po skupině se loučí výběr Německa, jeden z širších aspirantů na triumf. V sázce na zápas Kamerunu s Brazílií se tak vyhneme tipu na vítěze utkání a zaměříme se na podpůrnou sázku, konkrétně pak na počet branek v zápase.

Vsadit počet branek v zápase více než 2,5 za kurz 1.78 u Betano

Kamerun bude muset útočit

Jestli v tomto zápase někomu opravdu o něco půjde, bude to Kamerun. Ten musí k postupu nepodmíněně vyhrát a ještě doufat v pomoc ostatních týmů. Pro naší sázku je to však dobrá zpráva. Nehrozí, že by Kamerun hrát od začátku zápasu přehnaně defenzivně, v situaci, kdy zkrátka potřebuje vstřelit branku a vyhrát. Že má pak africký výběr solidní ofenzívu dokázal předchozí zápas se Srbskem, kterému nasázeli tři branky, byť si ze zápasu nakonec odnesli pouze bod.

Obrana bída, útok solidní

Dobrou zprávou je pak také to, že obrana Kamerunu se zatím neprezentuje nikterak jistě. Ve zmiňovaném zápase se Srbskem obdržela tři branky, v zápase se Švýcarskem pak inkasovala jednou, za což ještě vděčí brankáři Onanovi, který několik šancí švýcarského týmu zneškodnil. Právě kolem kamerunského brankáře se posléze rozhořela kontroverze, jelikož se pohádal s trenérem a požádal o vyřazení z týmu, načež následně z MS odletěl.

Situace Kamerunu tak v sobě nyní kombinuje vše, co maximálně zvyšuje pravděpodobnost gólových hodů s Brazílií. Rozhodně ne ideálně fungující obrana, která navíc po prvním zápase přišla o brankářskou jedničku, na druhé straně nebezpečný útok a na závěr pak nutnost aktivity, jelikož je pro ně postup ze skupiny stále reálný.

Brazílii již o nic nejde

Opačná situace je pak v táboře ,,Kanárků“. Ti se výhrami nad Srbskem a Švýcarskem zajistili postup již před střetnutím s Kamerunem a pod žádným tlakem se tak nenacházejí. To je důvod, proč velmi pravděpodobně bude drtivá většina základní jedenáctky z předchozích zápasů odpočívat. Je však třeba říci, že by rozhodně nebylo dobré, podceňovat brazilské hráče mimo základní sestavu.

I náhradníci mají dostatečnou kvalitu

Obrana, kterou v předchozích zápasech perfektně dirigoval kapitán Silva, tak bude mít v zápase s Kamerunem zcela jiné obsazení a nesouhra obránců by mohla vést k chybám, které by Kamerun měl trestat. Zvláště pak, když právě od afrického celku se čeká velká ofenzivní snaha. Obava před zraněním tak ze hry Brazílie eliminuje většinu hráčů, díky kterým na ,,Kanárci“ na šampionátu ještě neobdrželi ani jeden gól.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Ofenzíva Brazílie citelně utrpěla zraněním Neymara, který se však s největší pravděpodobností na MS ještě ukáže. Přesto však útok Jihoameričanů nejde brát na lehkou váhu. Technicky vytříbení Brazilci by pak při útočných snahách měli těžit z nezajištěné obrany soupeře, jenž se bude snažit skórovat. Troufám si tvrdit, že nás v tomto zápase čekají gólové hody.

Můj tip: Počet branek v zápase více než 2,5 za kurz 1.78 u Betano

Situace obou celků je tak odlišná a motivace natolik rozdílná, že rozhodně nehrozí defenzivní podívaná s minimem šancí. Kamerun musí útočit, což však zákonitě dává prostor brazilským fotbalistům ke skórování. Kurz na tuto příležitost vidím jako velmi hodnotný.