Kdo by se mohl probojovat do finále MS v Kataru 2022 ?

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Kdo by se mohl probojovat do finále MS v Kataru 2022 ?


Byť máme za sebou zatím pouze pár hracích dní na Mistrovství světa 2022, fanoušci již byli svědci nejednoho překvapivého výsledku. Šokující prohry Argentiny či Německa jistě zasely v řadách sázkařů pochybnosti, zda-li letošní šampionát bude patřit největším favoritům či si snad pro titul dokráčí některý z černých koní turnaje. Kdo by se tedy mohl dostat do finále ?

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Argentina

Měla to být skupina, kde se Argentina, jeden z hlavních adeptů na titul rozehraje před vyřazovacími zápasy v play off. Poklidnou cestu skupinou však Jihoameričanům zhatil hned první zápas, ve kterém překvapivě podlehli Saudské Arábii a zbylé dva zápasy tak budou pro Argentinu boj o přežití.

Není pochyb o tom, že Argentina disponuje více než kvalitním kádrem, na druhou stranu tlak, který na sebe vyvinuli prohrou v úvodním zápase, by mohl být natolik svazující, že by se jeden z favoritů mohl rozloučit už ve skupině.

V následujících dnech se Argentina utká postupně s Mexikem a Polskem, pokud z obou zápasů vyjde vítězně, postoupí do vyřazovacích bojů psychicky velmi posílena. Navíc nesmíme zapomínat na to, že pro kapitánu a hrající legendu Messiho je tento šampionát pravděpodobně poslední, takže jeho motivaci dotáhnout svůj tým k vrcholu je enormní. Rozhodně se tedy nevyplatí Argentinu odepisovat.

Německo

Reprezentační výběr našeho souseda je na tom posvém úvodním zápase na šampionátu ještě hůře než Argentina. Stejně jako ona prohrálo i Německo v prvním zápase s Japonskem a navíc nyní musí uhrát minimálně bod s rozjetým Španělskem.

Šokující prohra v prvním zápase tak může Německo stát celý šampionát. Proč tedy i tak jsou ve výběru týmů, které se mohou dostat do finále ? Protože tam stále patří. Německý kádr je plný zkušených hráčů, kteří jsou na velký tlak ze svých klubových soutěží zvyklí a umějí pod ním hrát.

V živé paměti mají navíc fanoušci výbuch německého reprezentačního mužstva na posledním Mistrovství světa, kde se loučili už po skupině. Je jasné, že náš západní soused udělá vše proto, aby se tento scénář neopakoval. O slabém celku se totiž rozhodně neříká to, co kdysi prohlásil anglický útočník Gary Lineker: „Fotbal je v podstatě jednoduchá hra – 22 hráčů se 90 minut honí za míčem a nakonec stejně vždy vyhrají Němci. “

Belgie

Jestliže je nějaký tým, který není řazen mezi úplně největší favority, přesto je jeho šance poměrně vysoká, je to právě Belgie. Byť stárnoucí tým hvězd má stále dostatečnou kvalitu na to, aby se v šampionátu probojoval opravdu daleko.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Na rozdíl od prvních dvou mužstev, které jsme v článku zmínili, se Belgie nenechala připravit o body v prvním zápase. Hubenou výhru 1:0 nad Kanadou sice doprovázela utrápenost z belgické strany, každopádně do tabulky si připsali důležité tři body a pokud v příštím zápase porazí Maroko, už před posledním zápasem ve skupině budou mít jistý postup.

Brankář Courtois, rychlonohý Hazard či geniální de Bruyne, to všechno jsou hráči světové úrovně, kteří jsou schopni dotáhnout Belgii hodně daleko. Je pak také třeba zmínit, že v záplavě ostatních favoritů, kteří se zatím mnohdy trápí, je kurz na finálovou účast Belgie více než hodnotný.

Francie

Mezi výčtem týmů, které mají solidní šanci dostat se do finále rozhodně nesmí chybět Francie, obhájce titulu. Jejich kádr je plný hvězd, které září na klubové úrovni a jak již dokázal předchozí šampionát, pro reprezentační triumf jsou ochotni upozadit i své ega.

V prvním zápase si Francie poradila s Austrálií 4:1 a vzhledem k tomu, v jaké se nachází skupině, nedá se předpokládat, že by pro reprezentaci ,,Galského kohouta“ byl nějaký problém postoupit do vyřazovací části turnaje.

Důležité také bude to, zda-li se Francii podaří postoupit z prvního místa, což by mělo vliv na následný výběr soupeřů pro play off. Každopádně je celek kolem Kyliana Mbappého natolik silný, že by si mohl poradit s kýmkoli, koho mu rozlosování pošle do cesty. Tomu odpovídá i fakt, že společně s Brazílií je Francie považována bookmakery za největšího favorita šampionátu.

Brazílie

Na závěr zde musíme uvést samotného největšího adepta na titul. Stejně jako u belgických hvězd platí, že ani ty brazilské nemládnou. Hvězdnému Neymarovi je už třicet let, brankář Alisson má zenit své kariéry zřejmě již také na dohled a například pro Daniho Alvese je to jisto jistě poslední světový šampionát, kterého se zúčastní v pozici hráče.

Je však třeba říci, že v současné době, je kádr Brazílie skvělým mixem zkušených hráčů a dravých mladíků, kteří své kvality již ukázali na klubové úrovni. Po technické stránce je známo, že se brazilským fotbalistů může rovnat jen málokdo a jejich ofenzíva děsí ze spaní i ty nejlepší obránce turnaje.

V základní skupině narazí Brazílie postupně na Srbsko, Švýcarsko a Kamerun, což se dá považovat za velmi hratelnou skupinu a bylo by velké překvapení, kdy z ní Brazílie nevyšla jako vítěz. Kromě ofenzivní složky však Brazílie v posledních letech zapracovala také na kvalitě své obrany, což, jak je známo, vyhrává velké turnaje.