Tip na zápas Dortmund – RB Lipsko (Bundesliga, 2. 4.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Dortmund – RB Lipsko (Bundesliga, 2. 4.)


Z víkendové nabídky 28. kola německé Bundesligy jsem si vybral zajímavý zápas mezi druhým Dortmundem a čtvrtým Lipskem. V zápase týmů s velkým ofenzivním potenciálem jdu do OVERU 3.0, kdy se nám v případě tří branek vrací vklad. Kurz 1.90 v sobě nese hodnotu.

Borussia Dortmund – RB Lipsko (Bundesliga, 2. 4., 18:30)

Zápas v osmdesátitisícovém Signal Iduna Parku slibuje skvělou podívanou. Oba týmy mají, o co hrát a navíc se pyšní výbornou formou. Z posledních deseti ligových zápasů mají shodně 23 bodů (žádný z týmů nemá víc). Domácí Borussia se přitom musela celý únor obejít bez Haalanda, který se naplno vrátil až před dvěma týdny.

Vsadit na OVER 3.0 v kurzu 1.90 u Fortuny

Borussia má po ostudném vypadnutí z Evropské ligy, kde nestačila na skotské Rangers (2:4 a 2:2), o důvod víc snažit se na ligové scéně. Díky výsledkům z posledních týdnů stále živí naději na titul. Na první Bayern ztrácí 6 bodů, přičemž do konce soutěže zbývá ještě 7 kol. Naopak od třetího Leverkusenu je odskočená o 9 bodů a od čtvrtého Lipska dokonce o 12, pokud ji tedy nepostihne nějaký kolaps, skončí nejhůře druhá. To je však po devíti letech nadvlády Bayernu málo. Bavorský velkoklub navíc má v letošní sezóně na svém kontě už 4 prohry, tedy stejné číslo, jaké měl za posledních 6 let až po skončení soutěže. BVB už navíc nepokračují ani v poháru, mohou se tedy plně koncentrovat na útok na titul. Pro zachování nadějí musí v sobotu Lipsko porazit.

Na druhou stranu Lipsko potřebuje také nutně zvítězit! Momentálně drží čtvrtou pozici zaručující Ligu mistrů před Freiburgem jen díky lepšímu skóre. Šestý Hoffenheim je navíc zpět pouze o bod

Máme tu tedy dva týmy s top formou, velkým ofenzivním potenciálem a potřebou naplno bodovat. To si o OVER vyloženě říká.

Pohled do statistik

Dortmundu se po vypadnutí z EL střelecky příliš nevedlo. Dvě výhry 1:0 a dvě remízy 1:1 jsou toho důkazem. Toto však není dlouhodobý standard, který by měl u žlutočerných panovat. Jejich skóre je po 27 kolech 67:38. Nyní navíc bude k dispozici od začátku Haaland, který chytil v reprezentační pauze formu, když dal za tři poločasy tři branky. Ztrátou je naopak absence Marca Reuse. Na jeho časté výpadky jsou však v Dortmundu zvyklí.

Skóre Lipska je po 27 kolech 57:30. Z útočných hvězd by měl chybět jen Poulsen, který ovšem letos střelecky příliš neoslňuje, naopak Nkunku, Silva, Olmo či Forsberg jsou k dispozici.

Velmi zajímavá statistika, kterou beru v potaz, jsou utkání proti podobně ofenzivním mančaftům, tedy zápasy, ve kterých se spíše útočí než brání. Mezi tyto týmy řadím Bayern, Dortmund, Leverkusen, Lipsko a Hoffenheim.

  • Zápasy Dortmundu chronologicky od začátku sezóny: Hoffenheim (doma, V 3:2), Leverkusen (venku, V 4:3), Lipsko (venku, P 1:2), Bayern (doma, P 2:3), Hoffenheim (venku, V 3:2), Leverkusen (doma, V 5:2)
  • Zápasy Lipska chronologicky od začátku sezóny: Bayern (doma, P 1:4), Dortmund (doma, V 2:1), Hoffenheim (venku, P 0:2), Leverkusen (doma, P 1:3), Bayern (venku, P 2:3)

Z výše uvedeného vidíme, že Dortmund šel z 6 zápasů 5x do OVERU a jednou (právě s Lipskem) padly 3 branky a Lipsko z pěti zápasů 3x OVER, jednou UNDER a s Dortmundem 3 branky. Minimálně tři branky padly navíc v posledních 4 vzájemných zápasech!

Vstupní bonus u 20Bet

Tip: OVER 3.0