Tip na zápas České Budějovice – Lvi Praha (Česká volejbalová extraliga, 28. 2.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas České Budějovice – Lvi Praha (Česká volejbalová extraliga, 28. 2.)


Dnešní tip vybíráme netradičně z volejbalového prostředí. Extraliga mužů má na programu televizní dohrávku 20. kola mezi Českými Budějovicemi a pražskými Lvi. Favoritem zápasu je domácí Jihostroj, který má šanci vystřídat na čele soutěže Karlovarsko, ambiciózní Lvi však mají dostatečně silný kádr na to, aby domácí pořádně prověřili a natáhli zápas alespoň na čtyři sety. 

Jihostroj České Budějovice – Lvi Praha (Česká volejbalová extraliga mužů, 28. 2., 17:00)

Hráči Budějovic jsou čerstvými vítězi domácího poháru, když si minulý týden ve Final Four nejprve poradili 3:0 s Ostravou a ve finále přetlačili v pětisetové bitvě Karlovarsko. Na nejvyšší příčku pochopitelně myslí také v Extralize. A dohrávka 20. kola jim takovou příležitost nabízí. Na domácí palubovce hostí pražské Lvy a v případě tříbodového vítězství sesadí z čela soutěže Karlovarsko.

Domácím volejbalistům věříme, v kurzu 1.20, který je na jejich vítězství vypsaný, ale žádnou hodnotu nevidíme. Naopak si myslíme, že volejbalisté pražského celku nedají sovu kůži lacino a půjde se alespoň do 4 setů v kurzu přes 1.70!

Českobudějovičtí prohráli v dosavadních 19 utkáních Extraligy pouze 3x (dvakrát s Karlovarskem a jednou s Kladnem) a právem jim patří druhé místo. Na druhou stranu ani Lvi nejsou žádní nazdárci a za 12 vítězství a 7 proher jim patří páté místo. Před blížícím se play-off by se však rádi dostali do nejlepší čtyřky a moc příležitosti už k tomu nemají. Na čtvrtou Příbram ztrácí čtyři body a po dnešním utkání už jedou pouze do Zlína a hostí Beskydy, což by mělo být povinných šest bodů. Jenže Příbram jede do Ostravy a hostí Kladno, a pokud mezi oběma týmy zůstane čtyřbodový rozdíl, Příbram si náskok pravděpodobně uhájí. Lvi proto potřebují zabrat a bodovat už v dnešním utkání na jihu Čech.

Statistika hovoří pro

Tři letošní vzájemné souboje znamenaly tři vítězství budejovických, ani jedno z nich ale nevzešlo ve třech setech. V lize podlehli Lvi na domácí palubovce Jihostroji 1:3. Oba týmy se potkaly také ve čtvrtfinále českého poháru. Z postupu se radovali budějovičtí po výhrách 3:2 a 3:1.

Další zajímavou statistikou, která nahrává naší sázce, je pohled na letošní porážky Lvů. Pokud se totiž podíváme na soutěžní utkání, tak těch Lvi v probíhající sezóně odehráli 26 a pouze v jediném případě prohráli 0:3! To navíc bylo na samém začátku sezóny, ve druhém kole nejvyšší soutěže s Brnem.

Dalším významným faktorem, který je potřeba vzít v potaz, je motivace, která je ve spojení s televizním přenosem ještě o něco vyšší. O motivaci mluvil i trenér hostí Pomr: „Prostředí televizního utkání je vždycky skvělé. Hraje se na Taraflexu, neutrálním povrchu, k dispozici jsou challenge. Motivovat hráče není třeba, každý se chce ukázat,“ zmínil v rozhovoru pro klubový web.

200 Kč zdarma za registraci u Chance

Tip: OVER 3,5 setu