Tip na zápas Bayern - Barcelona (Liga mistrů, 8. 12.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Bayern - Barcelona (Liga mistrů, 8. 12.)


Máme před sebou závěrečné zápasy skupinové fáze Ligy mistrů a katalánskému gigantovi reálně hrozí, že na jaře si zahraje maximálně Evropskou ligu. Jistotu pokračování v milionářské soutěži mu zaručí pouze dnešní vítězství na půdě Bayernu. Je to však vůbec v jeho silách? Nám se to při aktuálním rozpoložení obou týmů zdá téměř nemožné. Velmi se nám líbí sázka na to, že Barcelona nevystřelí víckrát než třikrát na branku.

Bayern Mnichov - FC Barcelona (Liga mistrů, 8. 12., 21:00)

Ve skupině E zbývá odpovědět pouze na otázku, kdo doprovodí Bayern do osmifinále Ligy mistrů z druhého místa. Barcelona je na sedmi bodech, Benfica na pěti. Poslední zcela jistě zůstane Dynamo Kyjev, které z pěti zápasů uhrálo jediný bod. Dvoubodový náskok Katalánců je velmi ošemetný. S Benficou mají horší vzájemnou bilanci a před nimi stojí nejtěžší možná překážka. S německým šampionem táhnou třízápasovou sérii proher, což je nejhorší šňůra, jakou v evropských pohárech proti komukoli mají. K postupu potřebuje Barcelona nutně vyhrát, pokud se tak nestane, musí spoléhat na pomoc Dynama Kyjev.

V LaLize patří Barceloně až sedmé místo a víkendová domácí porážka 0:1 s Betisem je vševypovídající. Mimochodem ani v tomto utkání nepřekonala Barca tři střely na branku. Bayern naopak potvrdil v Bundeslize svou suverenitu víkendovým vítězstvím 3:2 v Der Klassiker a navýšil náskok na Dortmund na čtyři body.

Statistika nuda je, ne však ve světě sázení

Pokud bychom vycházeli pouze ze statistik, byl by kurz 1.90 nadhodnocený o desítky procent. Barcelona totiž ani v jednom dosavadním utkání LM hranici 3,5 střel nepřekročila (proti Bayernu doma 0, na Benfice 0, ve zbylých utkáních vždy 3) a Bayern musel čelit více než 3 střelám pouze v utkání v Kyjevě (5).

Je jasné, že domácí trenér Nagelsmann dnes bude některé své opory v čele s Goretzkou a Gnabrym šetřit, přesto pro nás bavorský celek zůstává velkým favoritem. Absence na straně Barcelony jsou také významného charakteru. Chybět budou především útoční hráči (Agüero, Braithwaite, Fati, Pedri, Sergi Roberto), což našemu tipu také výrazně nahrává.

Suma sumarum kurz 1.90 na maximálně 3 střely Barcelony vypadá velmi hodnotně, proto jej hrajeme.

Vstupní bonus u Rabony

Tip: Počet střel FC Barcelona na branku v zápasu: Méně než 3,5