Špindlerův Mlýn chystá unikátní Winter Classic, hrát bude i Jaromír Jágr

Špindlerův Mlýn a celý český hokej se může těšit na opravdu nevšední hokejový zážitek. Agentura Eniva zde připravuje sérii zápasů pod širým nebem pojmenovanou příznačně Winter Classic. Poprvé v historii českého hokeje se uskuteční ligové zápasy přímo pod sjezdovkou. Celý projekt je naplánován na 10. až 12. prosince. "Věřím, že to bude akce, jaká tady v Čechách nikdy nebyla a možná už nikdy nebude," říká ambasador projektu, jímž není nikdo jiný než Jaromír Jágr.  

 

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Špindlerův Mlýn chystá unikátní Winter Classic, hrát bude i Jaromír Jágr

Špindlerův Mlýn a celý český hokej se může těšit na opravdu nevšední hokejový zážitek. Agentura Eniva zde připravuje sérii zápasů pod širým nebem pojmenovanou příznačně Winter Classic. Poprvé v historii českého hokeje se uskuteční ligové zápasy přímo pod sjezdovkou. Celý projekt je naplánován na 10. až 12. prosince. "Věřím, že to bude akce, jaká tady v Čechách nikdy nebyla a možná už nikdy nebude," říká ambasador projektu, jímž není nikdo jiný než Jaromír Jágr.  

 


Celý nápad vznikl již před rokem

Nápad na zorganizování této velké hokejové akce vzešel šťastnou náhodou, což potvrzují i slova spolumajitele pořádající agentury Eniva Tomáše Vosátky. "Možná bych to neměl říkat, ale nápad vznikl v okamžiku, když jsme do Špindlerova Mlýna plánovali úplně jinou akci. Spojitost horského prostředí a hokeje nám ale přišla mnohem zajímavější." Plánování spojené s prvním zaměřováním začalo téměř před rokem. "Jakmile jsme si vše odkrokovali a zjistili, že se nám na dojezd sjezdovky vejde hokejové kluziště i s tribunami, začali jsme plánovat seriózněji."

Výraznou ránu pod pás dostal projekt na jaře letošního roku, kdy veškeré přípravy přerušila omezení spojená s koronavirovou epidemií. Naštěstí ani to organizátory v cestě za jejich snem nezastavilo a přípravy pokračují. "V květnu jsme začali pracovat opravdu intenzivně a věřím, že aktuální situace nám umožní akci zorganizovat, byť situace není opravdu jednoduchá. Každopádně vývoj koronaviru pozorně sledujeme a v rámci organizačního týmu máme funkci takzvaného covid19-koordinátora, který se zabývá vlivem opatření zejména na přípravy a logistiku přímo na místě tak, abychom akci uspořádali dle vládních nařízení, která budou v platnosti v době konání Winter Classic," uvedla spolumajitelka agentury Andrea Bársony.    

 

Velkolepá akce za desítky milionů korun

Zorganizovat akci takových rozměrů není jednoduché ani po finanční stránce. Své o tom ví i Jaromír Jágr, který ve své kariéře zažil již tři duely pod otevřeným nebem. Poprvé nastoupil na venkovním kluzišti v roce 2009 na Rudém náměstí v Moskvě v rámci KHL, a v letech 2012 a 2014 odehrál i dvě venkovní utkání ve slavné NHL. "Když jsem slyšel o projektu poprvé, přišlo mi to bláznivé. Postavit stadion tam, kde nikdy nebyl? Ale když jsem získával víc a víc informací, začal jsem být přesvědčený o tom, že to bude nejúspěšnější akce, co tu kdy byla."

Rozpočet celé akce se v tuto chvíli pohybuje kolem 33 milionů korun. Na finální číslo si však ještě budeme muset počkat. Divácká kapacita provizorního stadionu je stanovena na 7 500 fanoušků. "Tribuny jsou kvůli kapacitě pouze na stání. Kapacita stadionu bude 7 500 diváků. Omezení akcí kvůli koronaviru je momentálně 5 tisíc diváků. Počítáme s tím, že bychom museli návštěvnost omezit," vysvětluje Bársony.

 

Na koho se mohou fanoušci těšit?

První den jsou na programu zápasy juniorských týmů. Od 12. hodin rozehrají svůj souboj kladenští RytířiVrchlabím a o čtyři hodiny později na ně navážou mladíci Mountfieldu a Sparty.

Následující den bude ve znamení duelu Chance ligy mezi Vrchlabím a Kladnem, v jehož dresu by se měla divákům představit i legendární šedesát osmička, a československého souboje legend, jenž bude bohatý na slavná jména z nedávné historie. Kromě Jágra, který chce pár střídání přidat i v tomto exhibičním utkání, přislíbili účast např. Ručinský, Šlégr, Nedvěd, Židlický, Straka či Eliáš, a za slovenský tým by měli na led vyjet bratři Hossové, Pálffy, Bondra, Višňovký, či UramPucherem. Rozhodně tedy půjde o atraktivní podívanou s velikány světového hokeje na obou střídačkách.

Celá akce vyvrcholí v sobotu odpoledne extraligovým soubojem Mountfieldu se Spartou. Ještě před tím se odehraje druhé československé derby, které obstarají parahokejisté.   

Program Winter Classic

Zdroj: winterclassic.cz

Kde sehnat vstupenky

Prodej vstupenek na tuto mimořádnou podívanou začne již v pondělí 27. 7. v 10:00 na oficiálním webu celé akce www.winterclassic.cz. K dispozici budou denní vstupenky zahrnující dvě utkání daného dne, které jsou nepřenosné. Na jeden nákup bude možné pořídit max. 10 vstupenek. Na zápasy juniorských týmů bude vstupné zdarma.

Cena vstupného začíná na 990 Kč a odvíjí se podle vybraného místa. Za místo za brankami zaplatíte od 990 Kč do 1 390 Kč. Na hlavní tribunu si připravte minimálně 1 990 Kč. Za cenu vstupného máte možnost přijít se podívat i na dopolední rozbruslení.

Organizátoři zároveň chystají balíčky VIP vstupenek, které bude možné zakoupit prostřednictvím mailu vip@winterclassic.cz.

„Věříme, že jsme pro diváky seskládali atraktivní program, který bude důvodem zajet si začátkem prosince do Špindlerova Mlýna, a že si hráči v čele s Jaromírem Jágrem užijí skvělou hokejovou atmosféru,“ dodává Andrea Bársony.

Připraveny budou i přímé přenosy z utkání, které obstará O2 TV a ČT Sport.

 

Více informací

Web: www.winterclassic.cz
Facebook: 
https://www.facebook.com/winterclassiccz/
Instagram: 
https://www.instagram.com/winter_classic_cz/
Youtube: 
https://www.youtube.com/channel/UCenjNxUNH_0-BYzb2ECV_eQ