Plíšková se vrátí na turnaji v Indian Wells

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Plíšková se vrátí na turnaji v Indian Wells


Karolína Plíšková, skrze svého manžela a manažera v jedné osobě Michala Hrdličku, oznámila, kdy se chystá vrátit na okruh WTA. Jejím prvním letošním turnajem bude prestižní podnik v Indian Wells. Po jeho skončení by se měla zúčastnit i druhého březnového turnaje vyšší kategorie v Miami.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Zranění v posilovně

Karolína Plíšková se nepříjemně zranila v polovině prosince. Tehdy v posilovně nešťastně upadla a zlomila si vřetenní kost na pravé ruce. Poté, co měla šest týdnů sádru, nyní již zkouší pomalu trénovat. Jako důkaz zveřejnila na sociálních sítích video, jak se svědomitě připravuje na návrat tréninkem v Teneriffe. Vinou zranění musela Plíšková vynechat první Grand Slam sezony Australian Open. Byla to její první absence na grandslamovém turnaji od roku 2012.

Potvrzení účasti v Indian Wells, jakožto prvního turnaje, kterého se letos Plíšková zúčastní, znamená, že se česká tenistka neukáže na dopředu přihlášené podniky v Dubaji a Dauhá, kde při loňské účasti uhrála shodně pouze dvě kola, takže neobhajuje mnoho bodů. I přes absenci na Australian Open je však Plíšková stále na skvělém čtvrtém místě světového žebříčku. O příčku nad ní je pak její krajanka Barbora Krejčíková.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Turnaj v americkém Indian Wells

V loňském roce musel být prestižní turnaj kvůli koronavirovým opatřením přesunut na netradiční říjnový termín. Plíšková vypadla překvapivě již ve třetím kole proti brazilské tenistce Maiové. Nejdále se na americkém turnaji dostala Plíšková do semifinále v letech 2016 a 2017. Letošní ročník podniku v Indian Wells začíná 9. března.