Mistrovství světa v šermu 2023

Po nucené dvouleté pauze, zaviněné pandemií koronaviru, se světový šampionát v šermu vrátil do kalendáře sportovních událostí loni v Káhiře. Letos na to naváže MS v Miláně, městě módy. Šampionát bude trvat celý týden během něhož na sebe v několika různých kategoriích narazí ti nejlepší šermíři z celého světa.

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Mistrovství světa v šermu 2023

Po nucené dvouleté pauze, zaviněné pandemií koronaviru, se světový šampionát v šermu vrátil do kalendáře sportovních událostí loni v Káhiře. Letos na to naváže MS v Miláně, městě módy. Šampionát bude trvat celý týden během něhož na sebe v několika různých kategoriích narazí ti nejlepší šermíři z celého světa.


MS v šermu 2023

Mistrovství světa v šermu je jedním z nejprestižnějších a nejvýznamnějších mezinárodních šermířských soutěží, která přitahuje špičkové sportovce z celého světa. Každý rok (s výjimkou v letech 2020 a 2021) se tato událost koná pod záštitou Mezinárodní federace šermu (FIE) a slouží jako platforma pro setkání nejlepších šermířů, kteří soupeří ve třech hlavních disciplínách: šavli, kordu a fleretu. Mistrovství světa v šermu 2023 bude nezapomenutelnou událostí pro milovníky šermu i sportovních fanoušků obecně. Bude to příležitost sledovat nejlepší šermíře světa, jak soupeří o tituly mistra světa v těch nejpůsobivějších a nejvzrušujících soubojích. Ať už jste fandové šermu nebo jen hledáte něco nového a vzrušujícího, mistrovství světa v šermu 2023 bude nabízet nezapomenutelné chvíle plné adrenalinu, vášně a mistrovství!

Disciplíny na MS v šermu 2023:

  • Fleret
  • Šavle
  • Kord

Krátký pohled na hostitelské město

Milán, nacházející se v severní části Itálie, je jedním z nejvýznamnějších a nejživějších měst na evropském kontinentu. S bohatou historií a kulturním dědictvím, ale také moderním vzhledem a trendovým stylem, je Milán místem, které si zaslouží pozornost všech návštěvníků. Milán má kořeny sahající až do doby Římské říše, a to je znát v celém městě. Historická centra nabízejí nádherné památky, jako je slavná gotická katedrála Duomo di Milano, která je symbolem města. Kromě toho jsou tu také nádherné královské paláce, renesanční architektura a umělecká díla, která odrážejí bohatství a vliv Milána v průběhu staletí. Milán má také bohatý noční život a kulturní scénu. Divadelní představení, koncerty a umělecké výstavy jsou běžné a nabízí pestrou škálu zábavy pro návštěvníky i místní obyvatele. Pohodlné kavárny a trendy kavárny jsou také populárními místy, kde si místní lidé rádi odpočinou a tráví čas s přáteli. Milán je rovněž ekonomickým a finančním centrem Itálie. Domovem mnoha společností a bank, město je hnací silou italské ekonomiky. Veškerá tato podnikatelská energie dává Milánu dynamickou atmosféru, která se promítá do moderní architektury a inovativního designu.

Favorité letošního MS v šermu

Vrcholoví šermíři z celého světa se těší na tuto událost, a očekává se účast více než 1000 šermířů ze 100 zemí. Toto mistrovství slibuje být neuvěřitelně konkurenční a přinést ohromující akce na všech třech disciplínách šermu.

Mezi očekávané šermířské hvězdy patří:

  1. Alessandra Bianchi (Itálie, fleret) - Aktuální světová šampionka v fleretu a jedna z nejlepších šermířek v historii této disciplíny. Bude hájit svůj titul s cílem dosáhnout třetího po sobě jdoucího mistrovského triumfu.

  2. Maximilian Hartung (Německo, kord) - Německý kordista a světový šampion, jehož technická obratnost a rychlost na kordu ho řadí mezi favority.

  3. Ysaora Thibus (Francie, šavle) - Francouzská šermířka, která se stala ikonou a inspirací pro mnoho žen ve švýcarském šermu. Bude obhajovat svůj titul ve šavli.

Oficiální kanály MS v šermu

Nejlepší a nejrychlejší kanály, na nichž můžete sledovat aktuální informace, výsledky či celkové dění na MS. Najdete na nich úplně vše, stačí se nimi jenom chvíli proklikávat a hledat.

MS v šermu 2023 živě

Živé přenosy ze světového šampionátu bude vysílát sportovní stanice Eurosport a internetové Eurosport Player. Dále pak bude pravděpodobné možné, nalézt živé streamy na oficiálních stránkách MS či v některých sázkových kancelářích.

Vstupní bonus u Mostbet

Chcete sázet, ale nevíte jak začít?

Pokud se sázením teprve začínáte, u nás na webu najdete mnoho tipů a rad, jak začít bezpečně a efektivně. První možností, jak se něco dovědět o sázení, kurzech a o tom, jak sázkové kanceláře vůbec fungují, je Akademie, kde najdete články na toto téma. Dále pro Vás je připraveno i 12 instruktážních videí, kde Vám vše přehledně vysvětlíme. Nově jsme pro sázkaře začali natáčet i Podcast, kde si můžete poslechnout rozhovory s velmi zajímavými hosty.