Kde sledovat Premier League?

Roman Mráz

Roman Mráz

Kde sledovat Premier League?


Anglická fotbalová soutěž Premier League je v posledních letech považována za nejlepší ligu na světě. Který fotbalový fanoušek by si tak nechtěl vychutnávat její zápasy z pohodlí domova? Pojďme se podívat na to, kde se dá Premier League sledovat živě.

Premier League v TV

Od sezóny 2022/23 mění televizní práva na Premier League opět svého vlastníka. Nově jimi v České republice disponuje francouzská společnost CANAL+, která je bude vysílat na novém sportovním programu CANAL+ Sport.

Kromě kompletní sady přímých přenosů s kvalitním českým nebo slovenským komentářem, konferenčních přenosů souběžně hraných zápasů a tradičních zápasových studií se mohou diváci těšit také na velké množství doprovodných pořadů, pravidelnou týdenní talkshow s hodnocením odehraného kola nebo magazín věnovaný populární virtuální soutěži Fantasy Premier League.

CANAL+ Sport bude od 1. srpna součástí nabídky programů platforem Skylink a freeSAT na satelitu Astra 23,5°E, při využití aplikace Skylink Live TV včetně přístupu ke všem současně hraným zápasům a konferenčnímu přenosu. Dostupnost u dalších provozovatelů je zatím stále nejasná.

Jednání s dalšími velkými operátory stále probíhají, je tedy možné, že Premier League bude vysílaná na některém z dalších dostupných programů. O současné nabídce sportovních stanic píšeme na stránce Přehled sportovních kanálů, tak ji neváhejte navštívit.

Společnost CANAL+ má nasmlouvanou nejvyšší anglickou ligu na tři sezóny.

Streamy a živé přenosy Premier League

Na rozdíl od jiných prestižních fotbalových soutěží nejsou live streamy na kanálech sázkových kanceláří jako např. na TV Tipsport nebo Fortuna TV dostupné. Alternativou tak mohou být pro fanoušky britského fotbalu streamy zahraničních televizí, jako je například NBC Sports nebo Sky Sports. Ty však vyžadují registraci spojenou s placeným členstvím.

Živé přenosy ze zápasů také zprostředkovávají přímo některé anglické kluby. Na jejich webových stránkách můžete najít internetovou TV, na které jsou vysílány většinou domácí zápasy daného klubu. Jako příklad lze uvést internetovou TV populárního anglického celku Newcastle United. I zde je však vyžadováno placené členství.