Greenwood je po údajném napadení přítelkyně vyřazen z kádru Manchesteru United

Roman Mráz

Roman Mráz

Greenwood je po údajném napadení přítelkyně vyřazen z kádru Manchesteru United


Přítelkyně anglického fotbalisty Masona Greenwooda zveřejnila o víkendu na sociálních sítích fotografie i videa, ve kterých se objevila s krvavým obličejem. Tato zranění jí měl údajně způsobit právě útočník Manchesteru United. Vedení klubu na to zareagovalo vyloučením Greenwooda z kádru.

Policie vzala útočníka do vazby

Případ už začala vyšetřovat britská policie, která zatím navštívila Greenwoodovu napadenou přítelkyni Harriet Robson. Ta umístila na sociální síť Instagram svoji fotku se zakrváceným obličejem s popisem: „Pro všechny, kdo chtějí vědět, co mi provádí Mason Greenwood.“ Ještě ten den zadržela policie útočníka Manchesteru, který tak strávil noc z neděle na pondělí ve vazbě. Mluvčí policie se k incidentu vyjádřil takto: „Vyšetřování začalo poté, co jsme se dozvěděli o obrázcích a videích na sociální síti. Zveřejnila je žena, která hlásila případy fyzického násilí. 20letý muž byl zatčen pro podezření ze znásilnění a napadení.“ Podle audio nahrávky se Greenwood navíc mohl dopustit také sexuálního napadení.

zdroj: tmz.ng

K napadení se vyjádřila i rodina 

Na napadení Robsonové zareagoval i její otec Alan Robson, podle něj patřil Greenwood několik let do jejich rodiny, ale vztah mezi anglickým útočníkem a jeho dcerou nebyl v poslední době nejlepší:„Je zničená. Nechtěla, aby se to zveřejnilo. Jako otec se nechci dozvědět, že se něco takového děje mé dceři. Jejich vztah v posledních měsících nebyl v pořádku, ale byli spolu už nějakou dobu a byli hodně zamilovaní. Mason byl součástí naší rodiny už několik let.

Vyřazení z kádru rudých ďáblů

Mladý útočník si tak dost možná zadělal na pořádný problém ve své velice slibně se vyvíjejíci kariéře. V klubu, který ho vychoval, hraje od sedmi let a je považován za jeden z největších britských talentů v současné době. A je to znát i na jeho výplatní pásce, týdně dostává od klubu gáži přibližně 2 250 000 korun. V tuto chvíli je však podle oficiálního klubového vyjádření z kádru Manchesteru United vyřazen:"Mason Greenwood se až do odvolání nevrátí do tréninku a nebude hrát zápasy."