Djokovič údajně uvažuje o očkování

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Djokovič údajně uvažuje o očkování


Je to jen pár dní zpět, co přihlížel oslavám Rafaela Nadala po zisku rekordního jednadvacátého grandslamového titulu. Dost možná právě tento okamžik nalomil Novaka Djokoviče v jeho přesvědčení, že se nenechá naočkovat. Nyní se totiž z náznaků, které přicházejí z okolí světové jedničky zdá, že by očkování mohl v blízké budoucnosti podstoupit.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Australská aféra a vyhoštění

Australian Open ještě ani nezačalo a přesto celý sportovní svět hleděl právě na Austrálii jako na místo, kde se odehrává velký zápas. Novak Djokovič nedokázal přesvědčit australské úřady, aby mu udělili výjimku a i jako neočkovanému mu dovolili hrát na prvním Grand Slamu sezony. Po více než týden trvajících manévrech, během kterých Djokovič strávil několik dnů v detenčním zařízení, padlo rozhodnutí, že srbský tenista musí Austrálii opustit.

Pouze z gauče tak Djokovič sledoval, jak Nadal přebírá jednadvacátou grandslamovou trofej v kariéře a posouvá se na první místo v historické tabulce. Daniel Müksch, muž, jenž se stará o autobiografii Novaka Djokoviče, se pro rakouská média před pár dny rozpovídal o tom, že dle tvrzení lidí z Djokovičova nejbližšího okolí to vypadá, že by se v nedaleké budoucnosti mohl nechat Djokovič naočkovat. Právě vítězství Nadala v Austrálii byl údajně jeden z největších argumentů pro to, aby světová jednička na očkování změnila názor.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Co by bylo bez očkování ?

Nikoli pouze mnozí Djokovičovi fanoušci, ale i většina sportovních diváků by jistě uvítala, kdyby se zvěsti ze Srbova okolí potvrdily. Bez očkování by totiž nemohl Djokovič nastoupit ani ke druhé grandslamovému turnaji letošního roku, antukovému French Open, kde budou platit stejná pravidla jako v Austrálii. Neočkování by znamenalo absenci i na prestižních březnových turnajích v India Wells a Miami. Vzhledem k tomu, o jak velkou porci bodů by Djokovič absencemi na velkých turnajích během roku přicházel, je prakticky nemožné, aby udržel pozici světové jedničky. I to by mohla být motivace k tomu, aby se srbský tenista nechal naočkovat.