Barcelona - Bayern (14. září, 21:00) - na co vsadit?

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Barcelona - Bayern (14. září, 21:00) - na co vsadit?


Nový ročník milionářské Ligy mistrů nabídne hned na úvod bonbónek v podobě souboje dvou evropských velkoklubů Barcelony s Bayernem. Přesně před 13 měsíci se oba týmy utkaly ve čtvrtfinále a byl z toho nezapomenutelný masakr katalánského giganta. Bayern byl ve všech směrech lepší a po dvou poločasech, které ovládl 4:1 svítilo na světelné tabuli po devadesáti minutách 8:2 pro bavorský celek.

Liga mistrů 2021/22, zákl. skupina "E": Barcelona - Bayern

Dva giganti nacházející se v odlišném rozpoložení změří své síly v úvodním duelu základní skupiny Ligy mistrů na Camp Nou. Společně s Barcelonou a Bayernem je v základní skupině Benfica a Dynamo Kyjev, pro oba velkokluby by měl tedy být postup samozřejmostí.

Oba soupeři vstoupili do nového ročníku domácích soutěží velmi dobře. Barcelona má po třech zápasech bilanci 2 - 1 - 0 a se sedmi body jí patří prozatímní sedmé místo. Bayern již odehrál 4 kola a s bilancí 3 - 1 - 0 a deseti body je druhý za stoprocentním Wolfsburgem.

V obou klubech se před sezónou událo mnoho důležitých změn, jeden odchod však zastiňuje vše ostatní. Katalánský klub se dostal do značných finančních potíží a klubová modla Lionel Messi musel odejít do PSG. Uvidíme, jak se s mezerou, která ve hře Barcy po Messiho exitu vznikne, Koemanovi svěřenci vypořádají. Situaci neulehčil ani odchod Griezmanna zpět do Atlética. Mnoho hráčů se navíc zřeklo velké části svých platů, aby klubu finančně ulevilo. Těžko hádat, jaká morálka nyní v klubu panuje.

Na lavičce Bayernu skončil po sezóně Hans Flick, který převzal kormidlo německé reprezentace a týmu se chopil mladý Julian Nagelsmann. Na kvalitě a herním projevu však Flickův odchod není znát. V sobotním bundesligovém utkání uspěl Bayern na hřišti Nagelsmannova bývalého zaměstnavatele Lipska 4:1 a předtím vyprovodil 5:0 Herthu. Čtyři góly z devíti zaznamenal polský snajpr Lewandowski. Na jeho kvalitu bude bavorský celek spoléhat i dnes večer.

Barcelona dnes nebude postrádat jen Messiho s Griezmannem. Absencí v útoku je více. Chybět bude Agüero, Braithwaite, Dembele a Fati. Německý velkoklub bude postrádat pouze Francouze Tolissa, a i proto ho v zápase favorizujeme.

Bayern si v Lize mistrů věří. V sezóně 2019/20 ji celou vyhrál a ve venkovních zápasech stále drží již 18 zápasů v řadě neporazitelnost, což je nejdelší šňůra v historii LM. Navíc vyhrál úvodní zápas skupinové fáze v 17 předchozích ročnících s celkovým skóre 42:2. V dnešním souboji titánů věříme Bayernu.

Vítěz zápasů: Bayern

Vstupní bonus u 22bet