Aféra kolem Rosola. Chtěl moc peněz nebo to bylo jinak ?

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Aféra kolem Rosola. Chtěl moc peněz nebo to bylo jinak ?


Je to jen pár dnů, co se rozhořela aféra kolem českého tenisty Lukáše Rosola. Ten měl prý za reprezentaci Česka na Davis Cupu požadovat nepřiměřené finanční ohodnocení. To se mu nedostalo a za národní výběr nenastoupil. Sám tenista se brání, že celá kauza se odehrála jinak.

Sportaza nabízí až 100% vstupní bonus !

Kaderkova verze

Celá kauza se rozhořela po vyjádření prezidenta tenisového svazu Ivo Kaderky. Ten tvrdí, že Lukáš Rosol měl neadekvátní finanční požadavky pro účast na tenisovém Davis Cupu. Šestatřicetiletý Rosol, žebříčkově pátý postavený český tenista, měl podle pravidel ITF dostat odměnu za účast na Davis Cupu 34 tisíc eur. Sám tenista však požadoval 81 tisíc eur. Svaz nabídl někdejšímu šestadvacátému hráči světa kompromis v podobě 50 tisíc eur, ani s tímto návrhem však nepochodil a Rosol se tak k daviscupovému týmu nepřipojil.

„Chlapec to pojal tak, že si na našich mladíčcích chtěl vynutit souhlas k tomu, že dvojka týmu Tomáš Macháč bude mít nějakých šedesát tisíc. A on, který by v Innsbrucku mohl nastoupit možná do tramvaje, ale určitě ne na kurt, chtěl mít 81 tisíc eur. U týmových soutěží jsem nikdy nic absurdnějšího neviděl, aby si třetí náhradník říkal o dva miliony korun za týden za nic,“ citoval prezidenta tenisového svazu Ivo Kaderku web Hospodářských novin.

Rosol se nařčení brání

Celá aféra, která během chvilky vzrostla do obrovských rozměrů, nenechala Lukáše Rosola chladného a prostřednictvím své právní zástupkyně se nařčení prezidenta tenisového svazu bránil. Ve svém prohlášení mimo jiné sděluje, že společnou dohodu respektoval a dokonce na přání pana Kaderky podepsal tři různé návrhy smlouvy. I tak byl prý z týmu vyřazen. Údajně měl pak Rosol poslat Kaderkovi ještě SMS zprávu, ve které píše, že chování prezidenta svazu má prvky trestného činu vydírání.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Zajímavé vyjádření k celé aféře poskytl i kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil. Ten uvedl, jak je smutné, že šlo Rosolovi spíše o peníze než o reprezentaci. Jeho kariéru v národních barvách považuje kvůli této kauze za uzavřenou. I toto vyjádření naznačuje, na které ze znepřátelených stran nejspíše leží pravda.