Zraněná Samková by neměla chybět v nominaci na olympiádu, ale je tu další komplikace

Roman Mráz

Roman Mráz

Zraněná Samková by neměla chybět v nominaci na olympiádu, ale je tu další komplikace


Sen Evy Samkové o účasti na olympiádě v Pekingu se pořádně komplikuje. Česká snowboardcrossařka, která v současné době dělá vše proto, aby se stihla po zranění do olympijských her uzdravit, se totiž nakazila koronavirem. V nominaci na hry by nicméně chybět neměla.

Kontrola v Rakousku se odkládá

Začátkem týdne měla Samková odjet na kontrolu do rakouské kliniky v Montafon-Schruns, kde se v polovině prosince podrobila operaci zlomených kotníků. Bohužel se před odjezdem zjistilo, že je covid pozitivní. Z toho česká lyžařka nebyla pochopitelně příliš nadšená: „Osud mi teď připravuje samé lahůdky.“ Ačkoliv do začátku her v Pekingu zbývá ještě necelý měsíc, nemoc její rehabilitaci a trénink zbytečně komplikuje. Svojí naději teď proto upíná i k bájnému Fénixovi: „Doma rehabilituju, posiluju, cvičím. A chystám se změnit knihu ke čtení. Myslím, že je nejvyšší čas se začíst do legendy o Fénixovi.“ Momentálně musí česká reprezentantka počkat na negativní test, aby se dostala na plánovanou kontrolu v Rakousku.

V nominaci chybět nebude

Ať už se Eva Samková stihne do olympiády vyléčit, nebo ne, v páteční nominaci se její jméno objeví. Šéf české olympijské mise Martin Doktor se k její nominaci vyjádřil takto: „Rozhodnutí je na Evě a jejích lékařích, kteří řeknou, zda může či nemůže jet. Když ji uschopní, my to budeme respektovat, protože v nominaci Evu máme. Stejně tak budeme respektovat i její případné rozhodnutí neúčastnit se.“ Česká lyžařka má tak zhruba dva týdny, aby se z covidu vyléčila. Organizátoři her totiž požadují, aby měli sportovci devět dní před odletem do dějiště her, dva po sobě jdoucí negativní testy. Nezbývá tak než doufat, že bájný Fénix přinese Samkové štěstí.