Tip na zápas Zenit - Juventus (LM, 20. října)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Zenit - Juventus (LM, 20. října)


Ze středečního programu Ligy mistrů vybíráme tip na utkání skupiny "H" mezi Petrohradem a Juventusem. Od zápasu neočekáváme žádnou parádní fotbalovou podívanou s množstvím akcí, a i proto se nám zamlouvá sázka na méně než 8,5 střel na branku.

Zenit Petrohrad - Juventus (Liga mistrů, 20. 10., 21:00)

Ruský celek v posledních zápasech vypadl z rytmu a projevilo se to i na výsledcích. Zenit nezvládl předreprezentační ani poreprezentační utkání a v lize si připsal dvě porážky za sebou (1:2 doma se Soči a 1:2 v Tule). To se mu v Premier Lize "podařilo" naposledy v prosinci 2018. I přes tato zaváhání však stále zůstává v čele domácí soutěže.

V Lize mistrů to zatím svěřencům trenéra Semaka stačilo po dvou zápasech na očekávané tři body, které získali po jednoznačném vítězství 4:0 nad švédským Malmö. Petrohrad dominoval především ve druhém poločase, když od 53. minuty hráli hosté v deseti. V prvním utkání skupiny Zenit dlouho trápil Chelsea na jejím vlastním hřišti, ale body z toho nakonec nebyly. Ruský šampión prohrál 0:1 po Lukakově gólu ze 69. minuty.

Juventus se po protrápeném úvodu sezóny rozjíždí a díky Allegriho pragmatickému pojetí hry se vrací do zajetých kolejí. Stará dáma sice nehraje oslnivý fotbal s množstvím šancí, ale je maximálně efektivní. Od utkání v Malmö, kde dokázala zvítězit 3:0, zaznamenala jednu ligovou remízu s AC Milán a 5 vítězství v řadě. Mezi tyto tříbodové úspěchy se počítá i trochu překvapivé vítězství 1:0 nad Chelsea, díky kterému se Bianconeri dostali do čela průběžné tabulky a rádi by tam setrvali i po ruské anabázi.

Hosté se stále budou muset obejít bez zraněného Dybaly, a i to je jeden z důvodů, proč hrajeme under. Bez Dybaly se Juventus nedostává do tolika šancí a nedochází k tak častému ohrožení soupeřovi branky. Bez argentinského útočníka odehrál Juventus poslední tři utkání a byla z toho jedna střela na branku Chelsea, tři střely na branku FC Turín a dva střelecké pokusy proti AS Řím. Všechny tři zápasy vyhrál Juventus poměrem 1:0 a se stejným výsledkem by byl maximálně spokojený i dnes.

Na druhou stranu neočekáváme ani, že by pevná obrana Juventusu dovolila Petrohradu nějaké větší množství střel. Zenit sice v domácí soutěži dominuje a v drtivé většině případů své soupeře přestřílí, Liga mistrů je ovšem trochu jiný level. Na Stamford Bridge to bylo na SNB 2:2. Při drtivém vítězství nad Malmö sice zasypal hostujícícho brankáře devíti střelami, sedm z nich však bylo až ve druhém poločase, kdy hrál v přesile. Juventus to měl s Chelsea na SNB 1:1 a ve Švédsku vyhrál v této disciplíně 8:1.

Čekáme opatrnější utkání s malým množstvím střel, které by mohl rozhnodnout jediný gól. Hrajeme tedy méně než 8,5 střel na bránu u Fortuny za 1.88.

Vstupní bonus u MostBet

Tip: UNDER 8,5 střel na branku