Tip na zápas Manchester City – Sporting Lisabon (Liga mistrů, 9. 3.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Manchester City – Sporting Lisabon (Liga mistrů, 9. 3.)


Odveta osmifinále Ligy mistrů bude v podání Citizens a Sportingu pouze nezbytnou formalitou. Lídr anglické Premier League si z Portugalska dovezl pětigólový náskok a těžko očekávat nějaké dostihy ze strany zelenobílých. Jasný výsledek z prvního utkání nahrává do karet sázce na méně než 9,5 střel na branku v utkání.

Manch. City – Sporting CP (Liga mistrů, 9. 3., 21:00)

Před utkáním v Lisabonu s takto hladkým průběhem nepočítali snad ani samotní hráči Citizens. Přece jen svěřenci kouče Amorima za sebou v základní skupině nechali i německý Dortmund a minimálně v domácím prostředí se očekávalo, že dokážou svého protivníka potrápit. Nestalo se a fanoušci zelenobílých se teď modlí, aby se neopakovala situace ze sezóny 2008/09, kdy hrál Sporting osmifinále LM naposledy. Tehdy v prvním utkání doma podlehl 0:5 Bayernu a kalich hořkosti si musel vypít až do dna v odvetě, když v Německu padl 1:7.

V podobnou exhibici se samozřejmě může zvrtnout i dnešní zápas. Moc tomu ale nevěřím. V nabité sezóně je každé podobné utkání, kdy v podstatě o nic nejde, pro tým jako City vítaným dárkem, protože hráči nemusí jít na krev. A přesně to nahrává menšímu počtu střel.

Vsadit na méně než 9,5 střel na branku v zápasu v kurzu 1,75 u Chance

City má navíc za sebou důležité a velmi povedené derby, ve kterém rozdrtilo United 4:1 a dá se očekávat, že Guardiola trochu zahýbe se sestavou a některé hvězdy nechá odpočívat. „Nabitý program hraje svou roli, a i když si sestavu nechám pro sebe, tak některé změny mohou přijít. To ovšem neznamená, že k přesunům dojde na všech postech,“ prohlásil.

Statistické okénko

Pro hráče obou týmů bude za této situace důležité především nezranit se. O průběhu dnešního utkání mohl částečně napovědět už druhý poločas prvního zápasu. Zatímco v prvním poločase vyprodukovalo City 5 SNB a vyhrálo ho 4:0, za rozhodnutého stavu zařadilo ve druhém poločase menší rychlost a byla z toho jediná střela na branku. Domácí se ke střele na bránu nedostali vůbec.

V základní skupině to mělo City 3 – 3, tedy třikrát bylo v jeho zápasech k vidění více než 9,5 SNB. Celkem očekávaně šlo o domácí zápasy proti Bruggám (12), Lipsku (11) a venkovní zápas v Bruggách (11). Sporting to měl 1 – 5 (5x více než 9,5 SNB). Jeho zápasy byly velmi ofenzivní a kromě gólů v nich bylo k vidění i mnoho střel. Nicméně nynější situace se nedá s žádným předchozím utkáním srovnávat. Zde bude záležet především na tom, jak k zápasu přistoupí domácí borci. A já očekávám, že se nebudou nikam hnát, ale zároveň si nezalezou na vlastní polovinu a nechají se ostřelovat.

Vstupní bonus u 1Bet

Tip: Počet střel na branku v zápasu: Méně než 9,5