Tip na zápas Collins - Sabalenka (US Open, 4. 9.)

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Tip na zápas Collins - Sabalenka (US Open, 4. 9.)


Třetí kolo ženského pavouka US Open svede dohromady domácí Danielle Collins (29. WTA) s druhou hráčkou světa Běloruskou Arynou Sabalenkou. Favoritkou utkání bude třiadvacetiletá rodačka z Minsku. Obě tenistky opírají svou hru o skvělé podání a tvrdé údery a my máme za to, že by to mohlo nahrávat overu v počtu gamů.

Danielle R. Collins - Aryna Sabalenka (3. kolo US Open, 4. 9., 03:00)

Domácí hráčka momentálně předvádí nejlepší tenis své kariéry a rozhodně nedá svou kůži lacino. Především přelom července a srpna ji zastihl ve fantastické fazóně, když ovládla dva turnaje po sobě. Nejprve triumfovala na antuce v Palermu a následně ovládla San Jose (tvrdý povrch). Během tažení v SJ porazila např. i Rybakinu a Kasatkinu, což jsou výše postavené hráčky. Od začátku července odehrála už 22 utkání s bilancí 18:4, přičemž dvě utkání z toho skrečovala.

Sabalenka patří do absolutní světové špičky, ovšem na výraznější grandslamový úspěch ve dvouhře zatím čeká. Na trávě ve Wimbledonu vypadla v semifinále s Karolínou Plíškovou. Ve French Open vypadla ve třetím kole s Pavlyuchenkovou (Sabalenka favoritkou v kurzu 1.22) a na Australian Open ji vyřadila v osmifinále Serena Williams (Sabalenka favoritkou v kurzu 1.78). Na newyorském Grand Slamu se dostala nejdále v roce 2018, když vypadla v osmifinále. Na následujících dvou ročnících nepřešla přes druhé kolo.

Běloruska vyznává především silový tenis s pořádnými ránami. Ten je ovšem také velmi náchylný na kupení chyb, kterých sbírá mnoho. V prvním kole proti Stojanović nakupila dokonce 42 nevynucených chyb. 94. hráčce světa povolila uhrát i set. Ve druhém kole proti Zidanšek už to byl mnohem konsolidovanější výkon a 10 nevynucených chyb. Významnou roli v jejím případě hraje také psychika. Když se jí nedaří, dává své pocity hlasitě najevo. Collins proti ní rozhodně není bez šance.

Sama Collins má výborný servis a vzhledem ke své formě je schopná favoritku potrápit. Zkoušíme OVER 20,5 gamů.

Tip: OVER 20,5 gamů v zápasu