Planý poplach. Gulaš měl negativní covid test a připojil se opět k reprezentaci

Roman Mráz

Roman Mráz

Planý poplach. Gulaš měl negativní covid test a připojil se opět k reprezentaci


K českému reprezentačnímu týmu se Gulaš opětovně připojil v noci z úterý na středu a dnes se již zúčastnil tréninku. Český útočník opustil výpravu kvůli pozitivnímu covid testu v pondělí. Od té doby absolvoval další dva testy, které dopadly negativně a mohl se tak vrátit k týmu.

Pondělní covid test byl hraniční

Původní zprávy z českého reprezentačního srazu hovořily o tom, že byl Milan Gulaš pozitivně testován na covid a musí opustit reprezentaci, která se připravuje na ruský turnaj Channel One Cup. Taková byla situace v pondělí. O dva dny později je vše opět jinak. Reprezentační lékař Antonín Chochola uvedl situaci na pravou míru s tím, že Gulašův pondělní test byl hraniční: "Milan podstoupil několik PCR vyšetření, stejně jako i ostatní hráči. Jeden test vyšel jako hraniční, proto se odpojil od týmu. Ale jakmile byl test ověřen a přetestován laboratoří, výsledek vyšel negativně."

Další testy negativní

Poté, co Milan Gulaš opustil reprezentační sraz, byl český reprezentační útočník ještě během úterý v Český Budějovicích na dalších dvou testech, které se ukázaly jako negativní. To byla zelená pro jeho návrat k reprezentaci. "Milan Gulaš se znovu připojil k reprezentaci, přijel v noci přibližně o půlnoci a dnes bude s mužstvem normálně trénovat."  oznámil ČTK tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund. "Z preventivních důvodů ale necháváme platná současná opatření, tedy že hráči budou na pokojích po jednom. A platí i naplánované další testy, které budou do zítřejšího odletu ještě dva: dnes po tréninku a zítra tak, abychom znali výsledky ještě před nástupem do letadla."