Odstartovala hokejová Tipsport Extraliga

Rozběhla se základní část nového ročníku hokejové extraligy. V základní části budeme svědky celkem 364 klání. Nenechte si ujít ani jeden zápas! Jak se podařil start největším favoritům? A co nováček z Kladna, má šanci na záchranu?,

 

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Odstartovala hokejová Tipsport Extraliga

Rozběhla se základní část nového ročníku hokejové extraligy. V základní části budeme svědky celkem 364 klání. Nenechte si ujít ani jeden zápas! Jak se podařil start největším favoritům? A co nováček z Kladna, má šanci na záchranu?,

 


Sparta - Plzeň 7:6 pr.

Lepší reklamu než úvodní duel nového ročníku mezi domácí Spartou a indiány z Plzně si nejvyšší tuzemská hokejová soutěž nemohla přát. Zápas plný zvratů nabídl celkem 13 branek! Utkání rozhodl až v prodloužení domácí obránce Jan Košťálek svým druhým gólem v utkání.

Sparta je i díky mohutnému letnímu posilování považována bookmakery za největšího kandidáta na titul a na vítěze základní části. 

Tipsport kurzy na vítěze

Synottip kurzy na vítěze

 

Třinec - Kladno 6:2

Bez žádných větších problémů vyrazili do boje za obhajobou úřadující mistři z Třince. Oceláři rozhodli ve druhé třetině, kdy odskočili už na 4:0. Nováček z Kladna se pokusil zdramatizovat utkání ve třetí třetině, kdy dvěma góly snížil na 4:2, ale pak dvěma slepenými góly během čtrnácti vteřin v 52. minutě definitivně zlomili odpor Kladna Kovařčík a Vrána. Hlavní hrdinou večera byl čtyřbodový Marcinko (3+1). Pouze ze střídačky sledoval výkon svého týmu Jaromír Jágr. Kladno je po nepovedené přípravě právem považováno za jednoho z největších adeptů na absolutní chvost tabulky. Podívejte se na kurzy u našich sázkových kanceláří.

 

Karlovy Vary - Zlín 2:1

Byť vyšel vstup do utkání lépe Beranům, domácím se nakonec podařilo utkání otočit a radují se ze tří bodů. V první třetině byl Zlín aktivnější a domácí Energii přehrával. Jejich snaha vyvrcholila při přesilovce 5:3 v 18. minutě, kdy se střelou od modré čáry prosadil Nosek. V druhé třetině se hra vyrovnala a do šancí se začali dostávat i domácí, jež se dočkali vyrovnání ve 33. miutě zásluhou Beránka. Ve třetí třetině se domácí dostali do vedení díky nahrávajícímu Vondráčkovi a skórujícímu Koblasovi a vedení udrželi i přes téměř minutové dvojnásobné oslabení v 56. miutě až do konce.

 

Litvínov - Kometa 2:1

O největší překvapení prvního kola se postaral Litvínov, který porazil 2:1 Kometu. Hosté i s Tomášem Plekancem v sestavě se sice dostali v 9. minutě do vedení díky Hruškovi, kterému asistoval právě zkušený centr s bohatou kariérou z NHL. Hosté se z vedení dlouho neradovali, neboť již po dvanácti vteřinách vyrovnal domácí Gerhát. O vítězství domácích rozhodl v prostřední části teprve sedmnáctiletý talent Jan Myšák.

 

Mladá Boleslav - Pardubice 4:1

Po bezgólové první třetině si ukradli domácí druhou dvacetiminutovku pro sebe a rozhodli o osudu celého utkání. Jako první se o změnu skóre postaral v 25. minutě Flynn. Ve 33. miutě rozšířil úsměv domácím fanouškům Musil, který využil nabídky od zkušeného Ševce, jehož získali mladoboleslavští před sezónou z Liberce. O několik minut později bylo ještě veseleji, když se trefil Vondrka. Za pár vteřin sice snížil Tybor, ovšem navíc už se Dynamo nezmohlo, naopak v závěrečné části pojistil vítězství domácích trefou do prázdné Žejdl.

 

Vítkovice - Olomouc 1:2 pr.

Vyrovnaný zápas mezi moravskými soupeři nakonec rozhodovalo až prodloužení. Jako první šli do vedení hosté z Olomouce. Ve 23. minutě doklepával puk po odrazu od zadního mantinelu do prázdné branky Rostislav Olesz. Pro vítkovického odchovance to byl první mistrovský zásah v jeho novém působiště, kam se před sezónou přenusul právě z Vítkovic. Ve 35. minutě vyrovnal domácí Stránský a po neatraktivní poslední třetině dospělo utkání až do prodloužení, ve kterém vystřelil Hanákům vítězství 18 vteřin před koncem Škůrek. 

 

Mountfield - Liberec, sobota 15:00

Poslední zápas prvního kola je naplánován na sobotu od 15 hodin v Hradci Králové, kam zavítá vicemistr z Liberce. Mírným favoritem je domácí Mountfield. Na zápas si můžete vsadit v jedné z našich sázkových kanceláří

 

Kde sledovat Extraligu živě?

Nenechte si ujít ani jeden zápas díky Tipsport TV. Je to prosté, stačí se zaregistrovat u Tipsportu a máte k dispozici jejich TV se všemi přenosy z hokejové Extraligy. To není vše, Tipsport je navíc známý svou širokou nabídkou live sázek, takže si sledování zápasů můžete zpestřit i nějakou sázkou.

Tipsport TV