Město hříchů se těší na 296. pokračování populárního UFC seriálu

Uprostřed Nevadské pouště v Las Vegas proběhne 16. prosince již 296. díl prestižní UFC série. V tamní T-Mobile areně se mohou příznivci bojových sportů těšit na nálož celkem 14 soubojů, mezi nimiž nebudou chybět ani dvě titulové řežby. Tu první obstará ve welterové váze šampion Leon Edwards a Colby Covington, zatímco v muší kategorii si to rozdá o pás Alexandre Pantoja s Brandonem Royvalem. V sobotním programu budou také dva ženské souboje, konkrétně uvidíme v akci Irene Aldana s Carol Rosa v bantamové váze a o ten druhý se postarají Casey O'Neil proti Ariane Lipski v muší třídě.

 📅 Datum: 16. prosince 2023
 📍 Místo konání: Las Vegas, USA 
 🏟  Aréna: T-Mobile Arena
 🖥 Živé přenosy: O2 TV  (Premier Sport 1), Tipsport TV
 💰 Sázkové kanceláře: Na UFC lze sázet u všech našich sázkových kanceláří
 🌐 Sociální sítě: Facebook Instagram, Web, Youtube
   
Roman Mráz

Roman Mráz

Město hříchů se těší na 296. pokračování populárního UFC seriálu

Uprostřed Nevadské pouště v Las Vegas proběhne 16. prosince již 296. díl prestižní UFC série. V tamní T-Mobile areně se mohou příznivci bojových sportů těšit na nálož celkem 14 soubojů, mezi nimiž nebudou chybět ani dvě titulové řežby. Tu první obstará ve welterové váze šampion Leon Edwards a Colby Covington, zatímco v muší kategorii si to rozdá o pás Alexandre Pantoja s Brandonem Royvalem. V sobotním programu budou také dva ženské souboje, konkrétně uvidíme v akci Irene Aldana s Carol Rosa v bantamové váze a o ten druhý se postarají Casey O'Neil proti Ariane Lipski v muší třídě.

 📅 Datum: 16. prosince 2023
 📍 Místo konání: Las Vegas, USA 
 🏟  Aréna: T-Mobile Arena
 🖥 Živé přenosy: O2 TV  (Premier Sport 1), Tipsport TV
 💰 Sázkové kanceláře: Na UFC lze sázet u všech našich sázkových kanceláří
 🌐 Sociální sítě: Facebook Instagram, Web, Youtube
   

UFC 296 - fightcard

Hlavní pozornost se v horkém lasvegaském sobotním večeru upře na dva souboje o titul. V tom prvním si to rozdá aktuální šampion ve welterové váze Brit Leon Edwards proti vyzyvateli Colby Covingtonovi z USA. O mistrovský pás půjde také v muší kategorii, kde se bude snažit udržet titul Brazilec Alexandre Pantoja v duelu proti americkému fighterovi Brandonovi Royvalovi.

Díl s pořadovým číslem 296 opepří mimojiné také dva ženské souboje. V bantamové kategorii uvidí fanoušci MMA duel Irene Aldana proti Karol Rosa a v muší váhovce poměří síly Casey O'Neill s Ariane Lipski.

Main card
Welterweight 🏆 Edwards Leon vs Colby Covington
Flyweight 🏆 Pantoja Alexandre vs Brandon Royval
Welterweight Rakhmonov Shavkat  vs Steven Thompson
Lightweight Ferguson Tony  vs Paddy Pimblett
Welterweight Luque Vicente  vs Ian Machado Garry
Prelims
Featherweight Emmett Josh  vs Bryce Mitchell
Women's bantamweight Aldana Irene  vs Carol Rosa
Bantamweight Garbrandt Cody  vs Brian Kelleher
Women's Flyweight O'Neill Casey  vs  Ariane Lipski
Early prelims
Light heavyweight Menifield Alonzo  vs Dustin Jacoby
Flyweight Ulanbekov Tagir  vs Cody Durden
Featherweight Fili Andre  vs Lucas Almeida
Heavyweight Buday Martin  vs Shamil Gaziev
Welterweight Brown Randy  vs Muslim Salikhov
           

Titulový zápas [Edvards vs. Covington]

Brit Leon Edvards rozdává rány v klecích MMA již od roku 2011 a během této doby si na své konto připsal úctyhodných 21 výher a naproti tomu pouze 3 porážky. Poslední z nich je navíc pokrytá notnou vrstvou prachu, datuje se totiž až do roku 2015, kdy Edvards podlehl Kamaru Usmanovi. Stejný soupeř stál dvaatřicetiletému britskému bojovníkovi také při cestě za titulem. K jejich prvnímu fightu došlo v srpnu 2022 v Salt Lake City, kdy britský bijec vybojoval pás ve welterové kategorii poprvé. Tehdy Brit ukončil Usmana kopem do hlavy v 5. kole. V odvetě si s Usmanem poradil pro změnu v Londýně v březnu letošního roku po verdiktu rozhodčích. Proti Covingtonovi tak bude Edvards bránit titul podruhé a zároveň půjde o jejich první vzájemný duel.

Pětatřicetiletý Colby Covington již dobře zná pocit šampiona. Stal se jím po pětikolové výhře nad Rafaelem dos Anjos v červnu 2018. O pás však přišel již v prosinci následujícího roku proti již zmíněnému Kamaru Usmanovi, kterému podlehl TKO v 5. kole. Covington se pokusil o odvetu s Usmanem o dva roky později v New Yorku, ale bohužel pro něj se stejným výsledkem. Jeho poslední dosavadní duel v kleci se datuje až k březnu 2022, kdy porazil v Las Vegas Masvidala. Na stejném místě se Američan pokusí využít podpory domácího publika proti šampionovi Edvardsovi a získat tak zpět pás ve welterové kategorii. Pro úplnost je na místě ještě zmínit úspěšnost Američana v MMA a také v jeho případě jsou statistiky na pohled více než působivé: z celkových 21 duelů jich Covington ovládl hned 17.

Leon Edvards    Colby Covington
  Rocky PŘEZDÍVKA Chaos

anglická NÁRODNOST americká
32 let VĚK 35 let
183 cm VÝŠKA 180 cm
77 kg VÁHA 77 kg
188 cm DOSAH (RUCE) 183 cm
21-3-1 BILANCE 17-3-1
         

Titulový zápas [Pantoja vs. Royval]

V muší váze dojde na střet třiatřicetiletého obhájce titulu Alexandra Pantoji z Brazílie proti americkému fighterovi Brandonovi Royvalovi. Pro „kanibala“ Pantoju to bude po červencové titulové výhře nad Morenem první obhajoba pásu. Pro brazilského bojovníka však nepůjde o první střet proti Royvalovi. Ke vzájemnému měření sil došlo již předloni a vítězně z něj vyšel aktuální šampion Pantoja, který Američana uškrtil ve 2. kole. Mimochodem jejich duel se konal, stejně jako tomu bude tento víkend, v Las Vegas. Celkově se brazilský fighter může pyšnit 26 vítěznými souboji z celkových 31 zápasů, z nichž 8 rozhodl KO způsobem.

Sebrat Brazilcovi titul se bude snažit jedenatřicetiletý Brandon Royval z USA, který si v kariéře doposud připsal 15 výher a 6 porážek. Jak jsme již zmínili, oba soupeři se díky vzájemnému střetnutí z roku 2021 již trochu znají a o 10 cm vyšší Royval má tak díky tehdejší porážce o motivaci navíc. Je to zároveň jeho poslední porážka v UFC, od té doby totiž nastoupil v kleci proti třem soupeřům a ve všech případech z nich vyšel vítězně. Nepřišel si na něj Rogério Bontorin, Matt Schnell, ani Matheus Nikolau.

  Alexandre Pantoja   Brandon Royval
  The Cannibal PŘEZDÍVKA Raw Dawg

brazilská NÁRODNOST americká
33 let VĚK 31 let
165 cm VÝŠKA 175 cm
57 kg VÁHA 57 kg
173 cm DOSAH (RUCE) 173 cm
26-5-0 BILANCE 15-6-0
         

Kde sledovat UFC 296?

Pro předplatitele sportovních kanálů O2 TV se nabízí jedinečná možnost sledovat zápasy americké organizace UFC živě na sportovní stanici Premier Sport 1. Další možností, jak se dostat k živým přenosům z UFC, je využít live vysílání sázkových kanceláří. Dokonalým příkladem je Tipsport TV, která by měla vysílat všechny zápasy. K využívání služeb Tipsport TV je potřeba se zaregistrovat na webových stránkách sázkové kanceláře Tipsport. Po registraci si stačí už jen pod záložkou TV vybrat zápas, na který se zrovna chcete dívat. Tipsport TV nenabízí pouze zápasy MMA nebo jiných bojových sportů. Vybírat můžete z celé řady dalších oblíbených sportů, jako jsou třeba fotbal, hokej nebo tenis.

Sázení na UFC

MMA nabízí tradičně celou řadu sázkových příležitostí. Pozadu se svou kurzovou nabídkou na UFC nezůstávají ani zahraniční kanceláře, například Freshbet, což je stále poměrná mladá sázkovka s velmi širokým sportovním spektrem. V nabídce sázkových kanceláří můžete vybírat z různých variant včetně sázek na vítěze zápasu, na počet kol, způsob ukončení souboje a další. U sázkové kanceláře Freshbet si lze navíc přilepšit vstupním bonusem až o 500 €. Pokud se sázením teprve začínáte, neváhejte se podívat na naši sázkařskou akademii, kde se v několika instruktážních videích a článcích dozvíte, jak na to.

Kurzová nabídka sázkové kanceláře Freshbet

Main card
Leon Edwards 1,62 vs 2,32 Colby Covington
Alexandre Pantoja 1,53 vs 2,53 Brandon Royval
Shavkat Rakhmonov 1,16 vs 4,97 Steven Thompson
Tony Ferguson 3,26 vs 1,32 Tony Pimblett
Vicente Luque   vs   Ian Machado Garry
Prelims
Josh Emmett 2,72 vs 1,43 Bryce Mitchell
Irene Aldana 1,49 vs 2,56 Carol Rosa
Cody Garbrandt 1,49 vs 2,55 Brian Kelleher
Casey O'Neil 1,50 vs  2,52 Ariane Lipski
Early prelims
Alonzo Menifield 3,08 vs 1,35 Dustin Jacoby
Tagir Ulanbekov 1,58 vs 2,33 Cody Durden
Andre Fili 1,56 vs 2,38 Lucas Almeida
Martin Buday 1,71 vs 2,09 Shamil Gaziev
Randy Brown 1,39 vs 2,88 Muslim Salikhov

 

Mohlo by vás zajímat:

         
 

 

ME v plavání

 

MS v házené žen

 

MS ve florbale žen

 

Akademie a sázkařská soutěž

Možná jste si všimli na našem blogu vzdělávacích článků ohledně sázení, které jsou určené jak začínajícím, tak i pokročilejším sázkařům. Jedním z nich je naše akademie kurzového sázení, která vás skrze 16 poutavých lekcí provede světem sportovního sázení. Dozvíte se zde vše od historie sázení, přes druhy kurzů, až například po samotnou strategii sázení.

Pro ty z vás, kteří by chtěli ukázat přehled na poli sportovního sázení, tu máme pro změnu sázkařskou soutěž. Ptáte se, co pro účast musíte udělat a co naopak můžete v soutěži vyhrát? Je to jednoduché. Stačí si na našem webu založit profil a poté začít vkládat vámi zvolené tipy na sportovní zápasy. Pokud se navíc dostanete mezi pět nejlepších tipérů, nemine vás finanční ohodnocení, které se pohybuje od 500 až do 2000 kč v závislosti na vašem pořadí. Bližší info a pravidla soutěže najdete na již zmíněném odkaze.

Nenechte si ujít náš podcast o sázení a sportu!

Moderátor a expert na sázení v jedné osobě paulrockseek vás provede naším podcastem s názvem Svět zdravých a úspěšných hráčů, kde vyzpovídá celou řadu zajímavých hostů. Pokud nechcete přijít o žádné novinky, odebírejte podcast na platformě Youtube!

Sledujte nás na sociálních sítích

Pokud chcete mít přístup k novým informacím, článkům a videím jako první, tak nás sledujte také na Facebooku, Instagramu a TikToku! 

Facebook Instagram TikTok

Staňte se členy naší komunity na Facebooku

Přihlaste se do naší skupiny "Pomáháme si v sázení - sazeni.online.eu" a mějte přístup ke všem novinkám ze světa sázení, sdílejte s ostatními členy vaše zkušenosti a pomáhejte si navzájem!

Pomáháme si v sázení - sazeni.online.eu
 
Odkazy na zdroje:
  1. www.fights.cz
  2. www.tapology.com
  3. www.sherdog.com
  4. www.livesport.cz