Zverev mlátil po prohře do umpiru rozhodčího a byl vyloučen z Acapulca

Roman Mráz

Roman Mráz

Zverev mlátil po prohře do umpiru rozhodčího a byl vyloučen z Acapulca


O pořádný rozruch se svým chováním postaral Alexander Zverev po prohraném zápase ve čtyřhře na turnaji v Acapulcu. Čtyřiadvacetiletý německý tenista psychicky neunesl prohru a poté co si podal ruku se soupeřícím párem, zaútočil raketou na umpir rozhodčího, kterému také sprostě vynadal. Po incidentu byl Zverev z turnaje okamžitě vyloučen a případem se bude dále zabývat disciplinární komise ATP.

Na rozhodčího zaútočil raketou i slovně

K vyhrocené situaci došlo během závěru utkání čtyřhry, ve kterém Zverev nastoupil se svým deblovým parťákem Marcelem Melem proti dvojici Lloyd Glasspool a Harri Heliövaara. Konkrétně se jednalo o situaci za stavu 8:6 v tie-breaku pro Glasspoola a Heliövaaru, kdy míček z rakety soupeřů dopadl k lajně a rozhodčí ho označil jako dobrý. To se ale nelíbilo Zverevovi, který měl na situaci opačný názor.

"Je to 8-6 v tie-breaku, podívej se sakra kam míček dopadl. Podívej se kam dopadl, to je ta tvoje lajna? To je ta tvoje zku*vená lajna? Jsi zku*venej idiot."

Umpirový rozhodčí však svoje rozhodnutí nezměnil, britsko-finská dvojice následně využila nabídnutý mečbol a zvítězila 6:2, 4:6 a 10:6. Zverev si pak sice podal ruku s vítězi, ale krátce na to si šel vylít vztek opět k rozhodčímu. Několikrát praštil raketou do jeho umpiru, opět ho počastoval sprškou nadávek, aby nakonec věnoval zničenou raketu malému fanouškovi.

Německý tenista si sice druhý den sypal na svém Instagramu popel na hlavu, ale trestu od disciplinární komise ATP nejspíš neujde. Ta se tak bude zabývat už druhým případem týkajícího se Zvereva. Loni v říjnu totiž podala obvinění z domácího násilí jeho bývalá přítelkyně Olga Šarypovová. 

Zverev a Melo

zdroj: tenisbrasil.uol.com.br

 Svého činu Zverev lituje, ale vyloučení z turnaje neušel

"Je těžké slovy vyjádřit, jak moc lituju svého chování při včerejším (úterním) zápase čtyřhry a po něm. Soukromě jsem se rozhodčímu už omluvil, protože můj výpad proti němu byl špatný a nepřijatelný, sám ze sebe jsem zklamaný."

Vyloučení z turnaje se vztahuje také na dvouhru, ve které měl Zverev nastoupit ve 2. kole proti Peteru Gojowczykovi. Ten tak postoupil do čtvrfinále proti britskému tenistovi Cameronu Norriemu, bez boje. To mimo jiné znamená, že Alexander Zverev nebude moci obhajovat loňský titul v Acapulcu.