Zraněná Muchová nebude obhajovat semifinále na Australian Open.

Roman Mráz

Roman Mráz

Zraněná Muchová nebude obhajovat semifinále na Australian Open.


Česká tenistka Karolína Muchová oznámila své rozhodnutí na Instagramu. Stále jí trápí zranění břišního svalu, kvůli kterému musela předčasně ukončit minulou sezónu. Po Karolíně Plíškové tak český tenis přichází na grandslamovém turnaji v Melbourne o další želízko v ohni.

Po Plíškové ze hry další česká naděje

Nejdříve Karolína Plíšková a teď i její spolujmenovkyně Muchová, která stále nevyléčila břišní zranění. Necelý měsíc před startem prvního grandslamu tak český tenis škrtá další ženskou naději. S poraněným břišním svalem bojuje Karolína Muchová již od loňského Australian Open, kde došla až do semifinále. Následně se s ním léčila dva měsíce, ale po Wimbledonu se břišní sval opět ozval a česká tenistka musela nakonec po US Open ukončit sezónu. Bohužel ani po třech měsících není její zranění zcela doléčené.

Souboj Muchové s Plíškovou na loňském Australian Open:

Zpátky na kurt nejdříve v únoru

Původně vypadala její účast v Melbourne více než dobře, jak potvrdila Barbora Štefková, která s Muchovou splupracuje: "Velmi nadějně. Bylo to rozhodnutí v posledních dnech.“  Česká tenistka vysvětlila, že účast jí nakonec po sérii vyšetření nedoporučili lékaři: "Bohužel se během přípravy vyskytly další problémy spojené se zraněním břišního svalu. Po vyšetřeních mi tým doktorů nedoporučil do Austrálie odcestovat. Potřebuji více času na doléčení,"  Dodala, že pracuje na tom, aby se mohla vrátit co nejdříve zpět: "Mrzí mě, že sezonu 2022 nezahájím na turnajích v Austrálii. Dělám vše pro to, abych byla co nejdřív fit a zpět na kurtu."  Když půjde léčba podle plánu, mohla by se Karolína Muchová na kurtech objevit opět v únoru.

Česká účast v Melbourne

Hlavní soutěž v Melbourne začne 17. ledna. V pavouku zůstalo šest českých tenistek. Mezi přihlášenými jsou Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. Mezi muži bude český tenis zastupovat pouze Jiří Veselý.