Změna titulárního sponzora ? Tipsport se pokusí přeplatit Fortunu

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Změna titulárního sponzora ? Tipsport se pokusí přeplatit Fortunu


Od roku 2018 je hlavním a titulárním sponzorem nejvyšší tuzemské fotbalové ligy sázková kancelář Fortuna. Ta se před časem pokusila prodloužit s vedením fotbalového svazu smlouvu prodloužit, hlasování však bylo odloženo. Dost možná i proto, že do hry vstoupil další velký hráč se zájmem o sponzoring. Sázková kancelář Tipsport, která se vůbec netají touhou přeplatit konkurenci.

Tipsport nabízí zajímavý vstupní bonus !

Po hokeji i fotbal ?

Společnost Tipsport není jako sponzor ve sportovních kruzích vůbec neznámá. Je jedním ze sponzorů například pražské Sparty nebo Olomouce. V hokeji je pak titulárním sponzorem naší nejvyšší soutěže a nyní stáčí pohled i k fotbalové lize. O peníze sázková kancelář opravdu nouzi nemá. Podle výroční zprávy si za rok 2020 společnost se sídlem v Berouně přišla na čistý zisk přes dvě a půl miliardy korun. Navíc se jedná o suverénně největší sázkovou kancelář u nás, pod jejíž křídla spadá i dceřiná společnost Chance.

Je veřejně známo, že Fortuna platí ročně za svůj sponzoring 78 milionů korun. V zákulisí se mluví o tom, že Tipsport je připraven předložit nabídnu přesahující hranici 100 milionů korun za sezonu, byť žádná oficiální nabídka zatím nebyla předestřena. Že má berounská společnost zájem o sponzorování nejvyšší fotbalové soutěže však potvrdit i Lubomír Ježek, manažer obchodu a médií Tipsportu:

‚‚Samozřejmě vím, že v roce 2024 smlouva fotbalové ligy s jejím stávajícím titulárním sponzorem končí. A o takové příležitosti se zajímáme. Mohu fotbalovým klubům slíbit, že Tipsport v této souvislosti se svojí nabídkou rozhodně přijde.“

Fortuna nabízí bonus až 900 Kč !

Co bude po roce 2024 ?

Smlouva Fortuny tedy končí na konci ročníku 23/24. Zástupci druhé největší sázkové kanceláře se pokusili o prodloužení až do roku 2026, to se jim však zatím nepovedlo. Kvůli vstupu Tipsportu je navíc jasné, že částka za sponzorství bude od sezony 24/25 rozhodně vyšší než doposud.