Získá Nadal čtvrtý titul v řadě ? Startuje prestižní podnik v Indian Wells


Turnaj v kalifornské poušti, kterému se přezdívá pátý grandslam. Již to samo o sobě naznačuje, jak prestižní turnaj na sportovní fanoušky čeká v Indian Wells. A bude se jistě na co dívat, v pavouku je poslední šampion Australian Open Rafal Nadal i světová jednička Daniil Medveděv. Nad startem Novaka Djokoviče stále visí otazník.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Skvostná Nadalova série

Ještě v loňském roce si kde kdo myslel, že s kariérou legendárního španělského tenisty je konec. Nadal byl nucen kvůli vleklým zdravotním potížím předčasně ukončit sezonu a nad jeho dalším působením na okruhu se vznášel otazník. Když se letos představil na prvním grandslamu v Austrálii, rozhodně nebyl považován za jednoznačného favorita, byť měl za sebou již úspěšnou sezónní premiéru na menším podniku v Melbourne. Veškeré debaty o Nadalově konkurenceschopnosti i přes pokročilý věk však vzaly brzy za své, když pětatřicetiletý Španěl získal na Australian Open jednadvacátý grandslamový titul a osamostatnil se na čele historického žebříčku. V krásném finále zdolal v pěti setech i současnou světovou jedničku Daniila Medveděva.

Zdroj: tennisworldusa.org

Před prestižním Masters 1000 v Indian Wells si Nadal ještě na konci minulého měsíce odskočil do Mexika, kde v Acapulcu ovládl další turnaj. V semifinále opět porazil Daniila Medveděva. Nyní stojí na začátku cesty v Indian Wells, silný a sebevědomý. Aby ne, na tamním turnaji může v případě vítězství zlomit několik dalších rekordů. Například ten pro nejstaršího vítěze turnaje, který zatím drží Roger Federer, který v Kalifornii vyhrál ve věku 35 let a 7 měsíců. Dále by pokořil nejlepší výherní bilanci na turnaji, ve které momentálně vede srbský tenista Novak Djokovič s úspěšností 84,75 %. Bývalou světovou jedničku by vyrovnal i v počtu získaných titulů na podnicích ATP Master, oba by měli shodně 37 trofejí.

„Způsob, jakým jsem začal sezonu, je sen. Nevěřili jsme, že moje kariéra bude takhle dlouhá, a je pravda, že jsem trpěl fyzickými problémy. Je neuvěřitelné, že letos takto pokračuji. Užívám si vše naplno. Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží. Po posledním měsíci, kdy jsem mohl tvrdě trénovat, hrát dlouhé zápasy a mé chodidlo všechno vydrželo, se samozřejmě cítím sebevědomější, že můžu pořád bojovat a pořád si užívat tenhle krásný sport. Ale věci se mohou rychle změnit,“ vyjádřil se Nadal před začátkem turnaje v Indian Wells.

Světová jednička pod neutrální vlajkou

Pozici nasazené jedničky turnaje bude hájit Rus Daniil Medveděv. Tenista, který se teprve nedávno dostal na první pozici ve světovém žebříčku, bude startovat pod neutrální vlajkou vzhledem k událostem na Ukrajině. Ruský tenista v loňském roce vyhrál poslední grandslam US Open a letos se na zmiňovaném Australian Open probojoval až do finále. V Acapulcu pak padl s Nadalem v semifinále, ve stejné fázi turnaje může na španělského soka narazit v Indian Wells.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Nutno říci, že na post světové jedničky se Medveděv dostal především Djokovičovou absencí na Australian Open. Nic to však neubírá na kvalitě hry, kterou ruský tenista v posledních měsících předvádí. Stejně jako v Austrálii je právě on spolu s Nadalem největším favoritem turnaje. Zasáhnout do boje o titul by jistě chtěl i Novak Djokovič. Ten je sice v pavouku turnaje zapsaný, zda-li však nastoupí se stále neví. Kvůli neočkovanosti mu americké úřady stále nepovolily vstup do země.